agromonitor: Viorica Dăncilă consideră foarte important să existe o Strategia pentru regiunea Carpatică

Viorica Dăncilă consideră foarte important să existe o Strategia pentru regiunea Carpatică

| Politică agricolă | de

Etichete: , ,

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a abordat în cadrul sesiunii plenare care s-a desfășurat astăzi la Strasbourg un subiect mai puțin dezbătut: strategia pentru Regiunea Carpatică.

viorica-dancila-politica-agricola-comuna „Pornind de la experiența strategiilor regionale adoptate deja de Uniunea Europeană, strategia pentru regiunea Carpatică trebuie să aibă în vedere provocările comune, să îmbunătățească funcționalitatea structurilor existente, să vizeze mărirea coeziunii teritoriale, să permită o exploatare substanțială a potențialului existent, să țină cont de specificitățile regiunii, de tradițiile locale și regionale ale populației” a arătat europarlamentarul român, care a susținut că „toate acestea vor asigura la implementarea sustenabilă a legislației europene și a Strategiei 2020”.

Viorica Dăncilă a mai susținut în plenul Parlamentului European că deși Comisia Europeană consideră că, aceste lucruri pot fi realizate prin intermediul Strategiei Dunării, europarlamentarul este de părere că obiectivele menționate mai sus nu pot fi îndeplinite decât printr-o strategie specifică pentru Carpați.

„Cooperarea privind turismul (incluzând agro și eco turismul) conservarea biodiversității, amenajarea teritoriului, agricultura, silvicultura, transportul, industria, energia pot conduce la îmbunătățirea calității vieții în această zonă, dar și la împiedicarea depopulării localităților din regiune”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Aceasta a adăugat că „pentru a putea vorbi de o strategie eficientă în regiunea Carpați, trebuie ca aceasta să aibă începând din anul 2014 propria sa linie de finanțare din bugetul UE care să îi permită elaborarea și derularea proiectelor în baza unor direcții strategice care să țină cont de specificitățile regiunii„.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor