Viorica Dăncilă consideră foarte important să existe o Strategia pentru regiunea Carpatică

| Politică agricolă | de

Etichete: , ,

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a abordat în cadrul sesiunii plenare care s-a desfășurat astăzi la Strasbourg un subiect mai puțin dezbătut: strategia pentru Regiunea Carpatică.

viorica-dancila-politica-agricola-comuna „Pornind de la experiența strategiilor regionale adoptate deja de Uniunea Europeană, strategia pentru regiunea Carpatică trebuie să aibă în vedere provocările comune, să îmbunătățească funcționalitatea structurilor existente, să vizeze mărirea coeziunii teritoriale, să permită o exploatare substanțială a potențialului existent, să țină cont de specificitățile regiunii, de tradițiile locale și regionale ale populației” a arătat europarlamentarul român, care a susținut că „toate acestea vor asigura la implementarea sustenabilă a legislației europene și a Strategiei 2020”.

Viorica Dăncilă a mai susținut în plenul Parlamentului European că deși Comisia Europeană consideră că, aceste lucruri pot fi realizate prin intermediul Strategiei Dunării, europarlamentarul este de părere că obiectivele menționate mai sus nu pot fi îndeplinite decât printr-o strategie specifică pentru Carpați.

„Cooperarea privind turismul (incluzând agro și eco turismul) conservarea biodiversității, amenajarea teritoriului, agricultura, silvicultura, transportul, industria, energia pot conduce la îmbunătățirea calității vieții în această zonă, dar și la împiedicarea depopulării localităților din regiune”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Aceasta a adăugat că „pentru a putea vorbi de o strategie eficientă în regiunea Carpați, trebuie ca aceasta să aibă începând din anul 2014 propria sa linie de finanțare din bugetul UE care să îi permită elaborarea și derularea proiectelor în baza unor direcții strategice care să țină cont de specificitățile regiunii„.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde