agromonitor: Victor Ponta: Scăderea TVA-ului la pâine s-a dovedit un sistem corect

Victor Ponta: Scăderea TVA-ului la pâine s-a dovedit un sistem corect

| Financiar, Impozite şi taxe | de

Etichete: , , , ,

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că scăderea TVA-ului la pâine va fi menținută și anul următor și că s-a dovedit a fi un sistem corect.

„Ne spuneau cei din afară să nu îl aplicăm dar cam în toate țările europene, cu excepția Danemarcei, peste tot este un TVA mai redus la asemenea produse. Îmi doresc foarte mult ca, pe baza rezultatelor pe care le putem evalua, pe 1 septembrie, exact la un an de când am redus TVA-ul la pâine, să putem să spunem: iată, un proiect de succes și putem să mergem mai departe cu reducerea TVA-ului pentru fructe și legume, pentru carne, pentru produsele bio, pentru toate acele zone în care e nevoie de un sprijin, pentru ca direcția bună în care mergem să fie confirmată”, a declarat Victor Ponta cu ocazia unei vizite la fabrica de producție Pambac SA.

Prim-ministrul a vehiculat termenul de 1 ianuarie 2015 pentru reducerea TVA-ului la celelalte categorii de produse – carne, legume fructe, produse ecologice.

„În baza rezultatelor și a impactului pe un an de zile, pentru că așa am discutat cu cei de la CE și FMI, putem să le luăm în calcul (…) de la 1 ianuarie, în noul buget”, a spus Victor Ponta.

Cu toate acestea, anterior, la un post de televiziune, acesta declarase că în industria cărnii măsura va fi mai dificil de implementat, pentru că impactul asupra bugetului ar putea fi prea mare.

“Sunt foarte hotărât ca, dacă nu putem mai repede, de la 1 ianuarie să aplicăm această reducere la legume, fructe, produse bio. Legumele şi fructele reprezintă un domeniu extrem de sensibil la evaziune fiscală (…) carnea e un pic mai complicat, pentru că e o valoare mai mare a TVA-ului încasat – să aplicăm această reducere”, a afirmat Ponta la România TV.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor