Victor Ponta: Scăderea TVA-ului la pâine s-a dovedit un sistem corect

| Financiar, Impozite şi taxe | de

Etichete: , , , ,

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că scăderea TVA-ului la pâine va fi menținută și anul următor și că s-a dovedit a fi un sistem corect.

„Ne spuneau cei din afară să nu îl aplicăm dar cam în toate țările europene, cu excepția Danemarcei, peste tot este un TVA mai redus la asemenea produse. Îmi doresc foarte mult ca, pe baza rezultatelor pe care le putem evalua, pe 1 septembrie, exact la un an de când am redus TVA-ul la pâine, să putem să spunem: iată, un proiect de succes și putem să mergem mai departe cu reducerea TVA-ului pentru fructe și legume, pentru carne, pentru produsele bio, pentru toate acele zone în care e nevoie de un sprijin, pentru ca direcția bună în care mergem să fie confirmată”, a declarat Victor Ponta cu ocazia unei vizite la fabrica de producție Pambac SA.

Prim-ministrul a vehiculat termenul de 1 ianuarie 2015 pentru reducerea TVA-ului la celelalte categorii de produse – carne, legume fructe, produse ecologice.

„În baza rezultatelor și a impactului pe un an de zile, pentru că așa am discutat cu cei de la CE și FMI, putem să le luăm în calcul (…) de la 1 ianuarie, în noul buget”, a spus Victor Ponta.

Cu toate acestea, anterior, la un post de televiziune, acesta declarase că în industria cărnii măsura va fi mai dificil de implementat, pentru că impactul asupra bugetului ar putea fi prea mare.

“Sunt foarte hotărât ca, dacă nu putem mai repede, de la 1 ianuarie să aplicăm această reducere la legume, fructe, produse bio. Legumele şi fructele reprezintă un domeniu extrem de sensibil la evaziune fiscală (…) carnea e un pic mai complicat, pentru că e o valoare mai mare a TVA-ului încasat – să aplicăm această reducere”, a afirmat Ponta la România TV.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde