agromonitor: Victor Ponta: Azomureș este o unitate economică strategică pentru România

Victor Ponta: Azomureș este o unitate economică strategică pentru România

| Actualitate, Companii | de

Etichete: , , ,

„Azomureş este nu doar o unitate economică importantă pentru România, ci de-a dreptul strategică”, a declarat premierul, vineri, în cadrul unei vizite la combinatul de producere a îngrășămintelor chimice.

azomures

„Fără Azomureş şi fără celelalte unităţi care au mai supravieţuit ultimilor 20 de ani, practic România nu-şi poate asigura o dezvoltare a agriculturii, aşa cum suntem în acest moment pe un trend pozitiv. Din acest punct de vedere, dincolo de faptul că vreau să le mulţumesc că au făcut şi fac, în continuare, investiţii importante de sute de milioane, faptul că au peste 2.000 de angajaţi şi reprezintă un contribuabil serios şi fundamental pentru bugetele locale, bugetul naţional, repet, Azomureşul are o importanţă strategică pentru dezvoltarea, în continuare, a agriculturii româneşti. Și faptul că peste 80% acum din producţie se vinde în România, asta arată că creşterea din agricultură se bazează şi pe activitatea extrem de importantă a celor de la Azomureş”, a declarat Victor Ponta.

Combinatul de îngrăşăminte azotoase Târgu-Mureş – actual AZOMUREŞ – a fost înfiinţat în anul 1962 pentru fabricarea de îngrăşăminte azotoase, având trei secţii de producţie de bază (amoniac, acid azotic, azotat de amoniu) şi cinci subunităţi auxiliare.

După 1990, Azomureș a traversat mai multe perioade de restructurare, iar în 1998 a avut loc privatizarea companiei. În 2012 Azomureș a trecut în proprietatea companiei Ameropa A.G.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor