agromonitor: Utilajele agricole achiziționate în leasing aduc facilități la plata impozitului pe profit

Utilajele agricole achiziționate în leasing aduc facilități la plata impozitului pe profit

| Credite, Financiar | de

Etichete: , ,

Fermierii care achiziționează utilaje și mașini agricole în leasing vor beneficia de scutiri la plata impozitului pe profit. Informația a fost oferită de secretarul general al Asociaţiei Societăţilor Financiare din România (ALB), Adriana Ahciarliu, la conferinţa anuală dedicată industriei de leasing din România.

tractoare-fonduri-europene-modernizarea-exploatatiilor-agricole

„O facilitate pe care am obţinut-o prin bunăvoinţa Ministerului Finanţelor Publice este scutirea la impozitul pe profit la achiziţiile care sunt destinate anumitor sectoare de echipamente care susţin economia românească. Am reuşit să includem şi leasingul ca fiind un produs de finanţare recunoscut de guvern pentru clienţii care îl folosesc ca şi finanţare pentru echipamentele respective. Începând din primăvară, ei sunt scutiţi pe perioada anului 2014 – 2015 la impozitul pe profitul realizat cu aceste echipamente”, a precizat Adriana Ahciarliu, potrivit Agerpres.

Potrivit aceleiași surse, secretarul general al ALB a precizat că o ţintă a operatorilor din sectorul de leasing este atingerea nivelului de penetrare a leasingului în PIB din 2008.

„În 2008, leasingul avea un grad de penetrare în PIB de 8%. Evident că scăderea a venit gradual, odată cu scăderea indicatorilor macroeconomici la nivel de ţară. La ora aceasta, penetrarea este de 1%. Problema este să ne propunem să revenim acolo unde am fost în 2008. Evident că diferenţa între 1% şi 8% din 2008 este foarte mare şi trebuie să identificăm măsurile pe care trebuie să le luăm noi, dar şi guvernul”, a subliniat reprezentantul ALB.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor