Ungurii au modificat constituția. Străinii nu au dreptul să cumpere terenuri agricole în această țară

| Actualitate, Extern | de

Etichete: , , ,

terenuri-agricole-straini

În ciuda opoziției autorităților de la Bruxelles, Ungaria a modificat Constituția și a interzis, astfel, cumpărarea terenurilor agricole de către străini. Potrivit presei franceze, decizia Parlamentului maghiar va crea fricțiuni cu Uniunea Europeană.

Guvernul maghiar susţine însă că este vorba de o decizie „istorică”, reprezentând „o nouă eră în agricultură”. Legea controversată era în vigoare din 2003, însă era doar provizorie şi ar fi urmat să expire în aprilie 2014.

Legea a fost votată de majoritatea covârşitoare a parlamentarilor maghiari.

„Constituţia va proteja terenurile Ungariei – o comoară naţională, moştenirea noastră comună – de speculatorii locali şi străini”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării rurale din Ungaria.

În România, mai multe organizații au cerut Guvernului să aplice măsuri similare.

Recent, Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a solicitat o analiză riguroasă a Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană pentru a identifica o modalitate de prelungire, cu cel puţin trei ani, a interdicţiei vânzării terenurilor agricole pentru cetăţenii străini nerezidenţi în România.

Ce spune Constituția maghiară

Potrivit legii fundamentale ungare actualizată în luna aprilie, „resursele naturale, în special terenurile arabile, pădurile, apele, speciile native de plante și animale precum și bunurile culturale formează moștenirea comună a națiunii”.

Pentru păstrarea acestora, sunt enunțate „limitele și condițiile pentru achiziționarea, deținerea și utilizarea de terenuri agricole și păduri”. În același scop, sunt stabilite „reguli cu privire la organizarea integrată a producției agricole”, aplicabile fermelor de familie cât și societăților agricole (art. P din Constituția Maghiară).

icon_pdf Constituția Ungariei tradusă în limba engleză

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde