agromonitor: Ungurii au modificat constituția. Străinii nu au dreptul să cumpere terenuri agricole în această țară

Ungurii au modificat constituția. Străinii nu au dreptul să cumpere terenuri agricole în această țară

| Actualitate, Extern | de

Etichete: , , ,

terenuri-agricole-straini

În ciuda opoziției autorităților de la Bruxelles, Ungaria a modificat Constituția și a interzis, astfel, cumpărarea terenurilor agricole de către străini. Potrivit presei franceze, decizia Parlamentului maghiar va crea fricțiuni cu Uniunea Europeană.

Guvernul maghiar susţine însă că este vorba de o decizie „istorică”, reprezentând „o nouă eră în agricultură”. Legea controversată era în vigoare din 2003, însă era doar provizorie şi ar fi urmat să expire în aprilie 2014.

Legea a fost votată de majoritatea covârşitoare a parlamentarilor maghiari.

„Constituţia va proteja terenurile Ungariei – o comoară naţională, moştenirea noastră comună – de speculatorii locali şi străini”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării rurale din Ungaria.

În România, mai multe organizații au cerut Guvernului să aplice măsuri similare.

Recent, Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a solicitat o analiză riguroasă a Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană pentru a identifica o modalitate de prelungire, cu cel puţin trei ani, a interdicţiei vânzării terenurilor agricole pentru cetăţenii străini nerezidenţi în România.

Ce spune Constituția maghiară

Potrivit legii fundamentale ungare actualizată în luna aprilie, „resursele naturale, în special terenurile arabile, pădurile, apele, speciile native de plante și animale precum și bunurile culturale formează moștenirea comună a națiunii”.

Pentru păstrarea acestora, sunt enunțate „limitele și condițiile pentru achiziționarea, deținerea și utilizarea de terenuri agricole și păduri”. În același scop, sunt stabilite „reguli cu privire la organizarea integrată a producției agricole”, aplicabile fermelor de familie cât și societăților agricole (art. P din Constituția Maghiară).

icon_pdf Constituția Ungariei tradusă în limba engleză

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor