agromonitor: Traian Băsescu a participat, joi, la deschiderea AgriPlanta

Traian Băsescu a participat, joi, la deschiderea AgriPlanta

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

Preşedintele Traian Băsescu declară că raportul comisiei prezidenţiale privind strategia pentru agricultură va fi pus în dezbatere publică la sfârşitul lunii iunie, el menţionând că va fi „extrem de important” dacă se va reuşi un acord între toate forţele politice pentru viziunea asupra agriculturii.

traian-basescu-agriplanta-2013

foto: Agerpres

Iată cele mai importante declarații ale președintelui Traian Băsescu:

„România va avea o alocare cu circa 4,5 miliarde mai mare pentru cei doi piloni, iar pentru plăţi directe lucrurile stau destul de bine în raport cu exerciţiul bugetar trecut, pentru că este o creştere de peste 5 miliarde a sumelor alocate”

„Asta nu înseamnă însă că nu trebuie să gândim cum folosim aceşti bani, cu atât mai mult cu cât, prin decizia Consiliului European, există o flexibilitate de a se muta 25% din sumele alocate între pilonul I şi pilonul II (pilonul I – plăţile directe, peste 10 miliarde de euro alocaţi, pilonul II – dezvoltarea rurală, peste 7 miliarde de euro alocaţi). Fiecare Guvern are dreptul să mişte 25% de pe un pilon pe altul. Aici cred că este cheia deciziei care trebuie luată împreună cu agricultorii, care este prioritatea, cât din plăţile directe trebuie îndreptat către plăţi directe şi cât poate fi mutat către dezvoltare rurală sau invers”

„Extrem de important, însă, va fi dacă reuşim un acord între toate forţele politice şi, aşa cum s-a semnat un acord pentru Legea educaţiei, toate forţele politice din Parlament să semneze un acord pentru viziunea asupra agriculturii, în baza acestui rezultat al muncii comisiei prezidenţiale, pentru următorii 15-20 de ani”

„Eu cred că nimeni nu poate avea succes fără cercetare, educaţie, pe de o parte, şi fără maşini agricole, pe de altă parte. Nu cred că va putea fi neglijat un program care să vizeze garantarea producţiilor agricole prin creşterea nivelului de irigaţii”

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor