Traian Băsescu a participat, joi, la deschiderea AgriPlanta

| Actualitate, Intern | de

Actualizat: 18 noiembrie 2013

Etichete: ,

Preşedintele Traian Băsescu declară că raportul comisiei prezidenţiale privind strategia pentru agricultură va fi pus în dezbatere publică la sfârşitul lunii iunie, el menţionând că va fi „extrem de important” dacă se va reuşi un acord între toate forţele politice pentru viziunea asupra agriculturii.

traian-basescu-agriplanta-2013

foto: Agerpres

Iată cele mai importante declarații ale președintelui Traian Băsescu:

„România va avea o alocare cu circa 4,5 miliarde mai mare pentru cei doi piloni, iar pentru plăţi directe lucrurile stau destul de bine în raport cu exerciţiul bugetar trecut, pentru că este o creştere de peste 5 miliarde a sumelor alocate”

„Asta nu înseamnă însă că nu trebuie să gândim cum folosim aceşti bani, cu atât mai mult cu cât, prin decizia Consiliului European, există o flexibilitate de a se muta 25% din sumele alocate între pilonul I şi pilonul II (pilonul I – plăţile directe, peste 10 miliarde de euro alocaţi, pilonul II – dezvoltarea rurală, peste 7 miliarde de euro alocaţi). Fiecare Guvern are dreptul să mişte 25% de pe un pilon pe altul. Aici cred că este cheia deciziei care trebuie luată împreună cu agricultorii, care este prioritatea, cât din plăţile directe trebuie îndreptat către plăţi directe şi cât poate fi mutat către dezvoltare rurală sau invers”

„Extrem de important, însă, va fi dacă reuşim un acord între toate forţele politice şi, aşa cum s-a semnat un acord pentru Legea educaţiei, toate forţele politice din Parlament să semneze un acord pentru viziunea asupra agriculturii, în baza acestui rezultat al muncii comisiei prezidenţiale, pentru următorii 15-20 de ani”

„Eu cred că nimeni nu poate avea succes fără cercetare, educaţie, pe de o parte, şi fără maşini agricole, pe de altă parte. Nu cred că va putea fi neglijat un program care să vizeze garantarea producţiilor agricole prin creşterea nivelului de irigaţii”

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde