Toți banii pentru tinerii fermieri au fost contractați

| Esenţial, Financiar, Fonduri europene | de

Etichete: , ,

tineri-fermieri-fonduri-bani

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că fondurile europene alocate măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri au fost contractate în totalitate.

„Ultima sesiune de primiri proiecte a fost în 2012, s-a finalizat astăzi (luni, n.r.). Sesiunea a avut fonduri alocate de 120 de milioane de euro, din cele 330 de milioane de euro. Practic, o alocare extrem de importantă pe care reuşim astăzi, prin raportul final, să o închidem. Toţi banii au fost contractaţi şi aceasta a fost simbolistica de astăzi, toţi banii europeni pe Măsura 112, pe care i-am avut în perioada 2007-2013, odată cu semnarea contractelor de astăzi, de la Centrul regional Târgovişte, dar şi de la celelalte centre regionale din ţară, am încheiat contractarea pe Măsura 112 într-un procent de 100%”, a precizat ministrul Agriculturii, luni, potrivit Agerpres.

La nivel național, tinerii fermieri au depus peste 22.000 de cereri în cadrul acestei măsuri.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, împreună cu directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), George Turtoi, au participat, la sediul Centrului Regional pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 3 Sud Târgovişte, la semnarea unor contracte de finanţare aferente ultimei sesiuni pentru depunerea proiectelor de investiţii pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală trebuie simplificat

Daniel Constantin a mai precizat, luni, că se urmărește simplificarea accesării fondurilor europene prin reducerea numărului de măsuri, începând cu anul viitor. Acesta a precizat că va avea, în acest sens, o întâlnire cu fermierii, la sediul ministerului.

„Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire la Ministerul Agriculturii cu toţi beneficiarii fermieri din toate domeniile de activitate: producţie vegetală, horticultură, zootehnie, în care vom pune, ca să spun aşa, pe masă, tot pachetul de măsuri pe care îl oferă politica agricolă comună reformată. Sunt foarte multe măsuri pe care statul membru le are la dispoziţie, din care trebuie să aleagă o parte dintre ele. Noul PNDR, din punctul meu de vedere, va trebui să fie mult simplificat, cu mult mai puţine măsuri decât a fost în actuala formulă 2007-2013”,a precizat Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, vor fi „două variante, fie cu 15 măsuri, fie cu 11 măsuri”.

„Sper să ajungem în acord cu fermierii la un număr final şi sper, tot în acord cu fermierii, ce măsuri vom implementa, pentru că fondurile nu sunt nelimitate, sunt fonduri chiar mai puţine pe dezvoltare rurală decât am avut în perioada 2007-2013”, a declarat ministrul agriculturii.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde