agromonitor: Toți banii pentru tinerii fermieri au fost contractați

Toți banii pentru tinerii fermieri au fost contractați

| Esenţial, Financiar, Fonduri europene | de

Etichete: , ,

tineri-fermieri-fonduri-bani

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că fondurile europene alocate măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri au fost contractate în totalitate.

„Ultima sesiune de primiri proiecte a fost în 2012, s-a finalizat astăzi (luni, n.r.). Sesiunea a avut fonduri alocate de 120 de milioane de euro, din cele 330 de milioane de euro. Practic, o alocare extrem de importantă pe care reuşim astăzi, prin raportul final, să o închidem. Toţi banii au fost contractaţi şi aceasta a fost simbolistica de astăzi, toţi banii europeni pe Măsura 112, pe care i-am avut în perioada 2007-2013, odată cu semnarea contractelor de astăzi, de la Centrul regional Târgovişte, dar şi de la celelalte centre regionale din ţară, am încheiat contractarea pe Măsura 112 într-un procent de 100%”, a precizat ministrul Agriculturii, luni, potrivit Agerpres.

La nivel național, tinerii fermieri au depus peste 22.000 de cereri în cadrul acestei măsuri.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, împreună cu directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), George Turtoi, au participat, la sediul Centrului Regional pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 3 Sud Târgovişte, la semnarea unor contracte de finanţare aferente ultimei sesiuni pentru depunerea proiectelor de investiţii pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală trebuie simplificat

Daniel Constantin a mai precizat, luni, că se urmărește simplificarea accesării fondurilor europene prin reducerea numărului de măsuri, începând cu anul viitor. Acesta a precizat că va avea, în acest sens, o întâlnire cu fermierii, la sediul ministerului.

„Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire la Ministerul Agriculturii cu toţi beneficiarii fermieri din toate domeniile de activitate: producţie vegetală, horticultură, zootehnie, în care vom pune, ca să spun aşa, pe masă, tot pachetul de măsuri pe care îl oferă politica agricolă comună reformată. Sunt foarte multe măsuri pe care statul membru le are la dispoziţie, din care trebuie să aleagă o parte dintre ele. Noul PNDR, din punctul meu de vedere, va trebui să fie mult simplificat, cu mult mai puţine măsuri decât a fost în actuala formulă 2007-2013”,a precizat Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, vor fi „două variante, fie cu 15 măsuri, fie cu 11 măsuri”.

„Sper să ajungem în acord cu fermierii la un număr final şi sper, tot în acord cu fermierii, ce măsuri vom implementa, pentru că fondurile nu sunt nelimitate, sunt fonduri chiar mai puţine pe dezvoltare rurală decât am avut în perioada 2007-2013”, a declarat ministrul agriculturii.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor