Taxarea inversă la cereale va fi prelungită cu un an

| Financiar, Impozite şi taxe | de

Actualizat: 14 martie 2014

Etichete: ,

evaziune-fiscala-cereale-2013 Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că România va continua aplicarea sistemului taxării inverse la cereale și plante tehnice până la data de 31 mai 2014.

„Vreau să anunţ faptul că printr-o activitate susţinută a reprezentanţilor noştri în faţa Comisiei Europene şi a Consiliului, la Ecofin, vestea bună este că vom putea să avem în continuare taxare inversă în agricultură. Ştiţi că expira perioada admisă. Asta înseamnă că eforturile de combatere a evaziunii în agricultură putem să le continuăm”, a declarat Victor Ponta.

La sfârșitul lunii mai, Parlamentul a aprobat prelungirea cu încă un an a taxării inverse la cereale. Anterior, Comisia Europeană respinsese solicitarea României pentru prelungirea sistemului cu încă un an.

Cine poate beneficia de aplicarea taxării inverse la cereale și plante tehnice

Taxarea inversă se aplică la: grâu, secară, orz, porumb, soia, rapiţă, floarea-soarelui şi sfeclă de zahăr.

De taxarea inversă mai beneficiază şi agenţii economici care desfăşoară operaţiuni de livrare deşeuri şi materii prime secundare rezultate din valorificarea acestora, vânzarea de masă şi materiale lemnoase, transferul de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, precum şi transferul unor unităţi care pot fi utilizate de operatori.

Prin aplicarea taxării inverse la comerţul cu cereale între firme, taxa pe valoarea adăugată este percepută la finalul lanţului comercial, plata taxei fiind transmisă din sarcina furnizorului în cea a beneficiarului.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde