agromonitor: Taxarea inversă la cereale va fi prelungită cu un an

Taxarea inversă la cereale va fi prelungită cu un an

| Financiar, Impozite şi taxe | de

Etichete: ,

evaziune-fiscala-cereale-2013 Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că România va continua aplicarea sistemului taxării inverse la cereale și plante tehnice până la data de 31 mai 2014.

„Vreau să anunţ faptul că printr-o activitate susţinută a reprezentanţilor noştri în faţa Comisiei Europene şi a Consiliului, la Ecofin, vestea bună este că vom putea să avem în continuare taxare inversă în agricultură. Ştiţi că expira perioada admisă. Asta înseamnă că eforturile de combatere a evaziunii în agricultură putem să le continuăm”, a declarat Victor Ponta.

La sfârșitul lunii mai, Parlamentul a aprobat prelungirea cu încă un an a taxării inverse la cereale. Anterior, Comisia Europeană respinsese solicitarea României pentru prelungirea sistemului cu încă un an.

Cine poate beneficia de aplicarea taxării inverse la cereale și plante tehnice

Taxarea inversă se aplică la: grâu, secară, orz, porumb, soia, rapiţă, floarea-soarelui şi sfeclă de zahăr.

De taxarea inversă mai beneficiază şi agenţii economici care desfăşoară operaţiuni de livrare deşeuri şi materii prime secundare rezultate din valorificarea acestora, vânzarea de masă şi materiale lemnoase, transferul de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, precum şi transferul unor unităţi care pot fi utilizate de operatori.

Prin aplicarea taxării inverse la comerţul cu cereale între firme, taxa pe valoarea adăugată este percepută la finalul lanţului comercial, plata taxei fiind transmisă din sarcina furnizorului în cea a beneficiarului.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor