agromonitor: Taxarea inversă la cereale va fi prelungită cu un an

Taxarea inversă la cereale va fi prelungită cu un an

| Financiar, Impozite şi taxe | de

Etichete: ,

evaziune-fiscala-cereale-2013 Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că România va continua aplicarea sistemului taxării inverse la cereale și plante tehnice până la data de 31 mai 2014.

„Vreau să anunţ faptul că printr-o activitate susţinută a reprezentanţilor noştri în faţa Comisiei Europene şi a Consiliului, la Ecofin, vestea bună este că vom putea să avem în continuare taxare inversă în agricultură. Ştiţi că expira perioada admisă. Asta înseamnă că eforturile de combatere a evaziunii în agricultură putem să le continuăm”, a declarat Victor Ponta.

La sfârșitul lunii mai, Parlamentul a aprobat prelungirea cu încă un an a taxării inverse la cereale. Anterior, Comisia Europeană respinsese solicitarea României pentru prelungirea sistemului cu încă un an.

Cine poate beneficia de aplicarea taxării inverse la cereale și plante tehnice

Taxarea inversă se aplică la: grâu, secară, orz, porumb, soia, rapiţă, floarea-soarelui şi sfeclă de zahăr.

De taxarea inversă mai beneficiază şi agenţii economici care desfăşoară operaţiuni de livrare deşeuri şi materii prime secundare rezultate din valorificarea acestora, vânzarea de masă şi materiale lemnoase, transferul de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, precum şi transferul unor unităţi care pot fi utilizate de operatori.

Prin aplicarea taxării inverse la comerţul cu cereale între firme, taxa pe valoarea adăugată este percepută la finalul lanţului comercial, plata taxei fiind transmisă din sarcina furnizorului în cea a beneficiarului.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor