Subvenții pentru tinerii angajați în agricultură

| Actualitate, Companii | de

Etichete: , ,

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, aflată în directa sa coordonare, a lansat în consultare publică documentele necesare pentru implementarea unei scheme de minimis prin care firmele vor primi subvenții pentru a angaja tineri absolvenți.

munca-in-agricultura

Documentele publicate pentru consultare sunt Ghidul Solicitantului Condiții Specifice ‘Locuri de muncă subvenționate’ — Domeniul Major de Intervenție 2.1, respectiv Schema de ajutor de minimis ‘Locuri de muncă subvenționate’.

„Prin această schemă de minimis susținem angajarea tinerilor, dar și activitatea mediului privat. Mai precis, vom subvenționa plata salariilor tinerilor absolvenți, elevi și studenți, promoția 2014. Subvențiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioadă de minimum 6 luni și de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenții vor fi obligați să mențină posturile nou create o perioadă de timp cel puțin egală cu cea pentru care au încasat subvenția. Subliniez că firmele vor fi obligate să mențină postul nou înființat și nu persoana angajată inițial, în condițiile în care prin această măsură vrem să încurajăm competiția pe piața muncii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Valoarea orientativă a subvenției nete este de 900 de lei pentru tinerii angajați cu studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru tinerii angajați care au studii superioare, conform Ghidului Solicitantului Condiții Specifice „Locuri de muncă subvenționate”. Subvențiile aferente salariilor tinerilor absolvenți se vor acorda cu o frecvență lunară. Subvențiile pot fi accesate inclusiv de companiile din agricultură și industria alimentară.

În același timp, companiile care vor angaja absolvenți vor fi obligate să realizeze un plan educațional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educațional aferent învățării la locul de muncă.

Numărul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subvenții, în funcție de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este următorul:

– Pentru microîntreprinderi — 3 locuri de muncă;

– Pentru întreprinderile mijlocii — 7 locuri de muncă;

– Pentru întreprinderile medii — 15 locuri de muncă.

O firmă poate încheia un singur acord pe toată perioada de implementare a proiectului, care poate fi modificat prin acte adiționale cu respectarea prevederilor Ghidului Solicitantului Condiții Specifice „Locuri de muncă subvenționate” și a regulilor privind ajutorul de minimis.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde