agromonitor: Subvenții pentru tinerii angajați în agricultură

Subvenții pentru tinerii angajați în agricultură

| Actualitate, Companii | de

Etichete: , ,

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, aflată în directa sa coordonare, a lansat în consultare publică documentele necesare pentru implementarea unei scheme de minimis prin care firmele vor primi subvenții pentru a angaja tineri absolvenți.

munca-in-agricultura

Documentele publicate pentru consultare sunt Ghidul Solicitantului Condiții Specifice ‘Locuri de muncă subvenționate’ — Domeniul Major de Intervenție 2.1, respectiv Schema de ajutor de minimis ‘Locuri de muncă subvenționate’.

„Prin această schemă de minimis susținem angajarea tinerilor, dar și activitatea mediului privat. Mai precis, vom subvenționa plata salariilor tinerilor absolvenți, elevi și studenți, promoția 2014. Subvențiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioadă de minimum 6 luni și de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenții vor fi obligați să mențină posturile nou create o perioadă de timp cel puțin egală cu cea pentru care au încasat subvenția. Subliniez că firmele vor fi obligate să mențină postul nou înființat și nu persoana angajată inițial, în condițiile în care prin această măsură vrem să încurajăm competiția pe piața muncii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Valoarea orientativă a subvenției nete este de 900 de lei pentru tinerii angajați cu studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru tinerii angajați care au studii superioare, conform Ghidului Solicitantului Condiții Specifice „Locuri de muncă subvenționate”. Subvențiile aferente salariilor tinerilor absolvenți se vor acorda cu o frecvență lunară. Subvențiile pot fi accesate inclusiv de companiile din agricultură și industria alimentară.

În același timp, companiile care vor angaja absolvenți vor fi obligate să realizeze un plan educațional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educațional aferent învățării la locul de muncă.

Numărul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subvenții, în funcție de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este următorul:

– Pentru microîntreprinderi — 3 locuri de muncă;

– Pentru întreprinderile mijlocii — 7 locuri de muncă;

– Pentru întreprinderile medii — 15 locuri de muncă.

O firmă poate încheia un singur acord pe toată perioada de implementare a proiectului, care poate fi modificat prin acte adiționale cu respectarea prevederilor Ghidului Solicitantului Condiții Specifice „Locuri de muncă subvenționate” și a regulilor privind ajutorul de minimis.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor