agromonitor: Subvenții ovine și caprine: Situația plăților subvențiilor aferente anului 2013

Subvenții ovine și caprine: Situația plăților subvențiilor aferente anului 2013

| Financiar, Subvenţii | de

Etichete: , ,

subventii-ovine-si-caprine-2014

Legat de plata subvenției pentru ovine și caprine, potrivit datelor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), s-a efectuat în perioada 27 ianuarie – 04 februarie 2014 plata pentru toţi beneficiarii eligibili, în valoare totală de 344,45 milioane de lei.

Este vorba de plățile aferente cererilor de solicitare a subvenției pe cap de animal din cadrul plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic acordată speciilor ovine şi caprine, aferente anului de cerere 2013.

Defalcat, s-au acordat subvenții astfel:

Ovine: 304,37 mil. lei pentru un număr de 43.338 fermieri;
Caprine: 40,08 mil. lei pentru un număr de 15.339 fermieri.

Subvenția la ovine și caprine pentru zonele defavorizate

Informații APIA privind ajutorul specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate.

Reprezentanții APIA mai precizează:

Pentru cererile de solicitare a ajutorului specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate depuse în anul 2013, centrele judeţene ale APIA au finalizat efectuarea controlului la faţa locului şi fac în continuare verificări.

După finalizarea tuturor verificărilor şi stabilirea numărului de animale eligibile se va calcula cuantumul pe cap de animal prin raportarea plafonului alocat 6.711.315 euro la efectivul de capete eligibile, fără a depăşi 6,5 euro/cap.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în baza listelor de plată cu beneficiarii și sumele autorizate pentru plata ajutorului specific întocmește și transmite Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale situaţia centralizatoare a sumelor autorizate pentru plată, în vederea transmiterii cererii de deschidere a creditelor bugetare către Ministerului Finanţelor Publice.

După alimentarea contului de subvenţii până la sfârşitul lunii mai, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură virează sumele autorizate de către Centrele judeţene ale APIA în conturile beneficiarilor ajutorului specific.

Plăţile Naţionale Directe Complementare au ca sursă de finanţare Bugetul Național.

Ajutorul specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate au ca sursă de finanţare Fondul European de Garantare Agricolă.

Pentru anul de cerere 2014 urmează a fi publicate actele normative care stabilesc termene de depunere și condițiile de eligibilitate.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor