Subvenții ovine și caprine: Situația plăților subvențiilor aferente anului 2013

| Financiar, Subvenţii | de

Etichete: , ,

subventii-ovine-si-caprine-2014

Legat de plata subvenției pentru ovine și caprine, potrivit datelor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), s-a efectuat în perioada 27 ianuarie – 04 februarie 2014 plata pentru toţi beneficiarii eligibili, în valoare totală de 344,45 milioane de lei.

Este vorba de plățile aferente cererilor de solicitare a subvenției pe cap de animal din cadrul plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic acordată speciilor ovine şi caprine, aferente anului de cerere 2013.

Defalcat, s-au acordat subvenții astfel:

Ovine: 304,37 mil. lei pentru un număr de 43.338 fermieri;
Caprine: 40,08 mil. lei pentru un număr de 15.339 fermieri.

Subvenția la ovine și caprine pentru zonele defavorizate

Informații APIA privind ajutorul specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate.

Reprezentanții APIA mai precizează:

Pentru cererile de solicitare a ajutorului specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate depuse în anul 2013, centrele judeţene ale APIA au finalizat efectuarea controlului la faţa locului şi fac în continuare verificări.

După finalizarea tuturor verificărilor şi stabilirea numărului de animale eligibile se va calcula cuantumul pe cap de animal prin raportarea plafonului alocat 6.711.315 euro la efectivul de capete eligibile, fără a depăşi 6,5 euro/cap.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în baza listelor de plată cu beneficiarii și sumele autorizate pentru plata ajutorului specific întocmește și transmite Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale situaţia centralizatoare a sumelor autorizate pentru plată, în vederea transmiterii cererii de deschidere a creditelor bugetare către Ministerului Finanţelor Publice.

După alimentarea contului de subvenţii până la sfârşitul lunii mai, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură virează sumele autorizate de către Centrele judeţene ale APIA în conturile beneficiarilor ajutorului specific.

Plăţile Naţionale Directe Complementare au ca sursă de finanţare Bugetul Național.

Ajutorul specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate au ca sursă de finanţare Fondul European de Garantare Agricolă.

Pentru anul de cerere 2014 urmează a fi publicate actele normative care stabilesc termene de depunere și condițiile de eligibilitate.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde