agromonitor: Subvenții 2014: Câte proiecte s-au depus pentru achiziția de tancuri de răcire a laptelui

Subvenții 2014: Câte proiecte s-au depus pentru achiziția de tancuri de răcire a laptelui

| Bovine, Zootehnie | de

Etichete: , ,

Până pe 15 aprilie, termenul limită de depunere a documentației pentru achiziționarea tancurilor de răcire a laptelui, au fost depuse 270 de proiecte, numărul echipamantelor solicitate de beneficiari fiind 399.

subventii-bovine-2014-plata-subventiei

Bugetul total al măsurii este, conform acestor cifre, de 1,5 milioane de euro. Capacitatea solicitată pentru cele 399 de tancuri se ridică la 308.470 de litri, pentru un număr de 53.132 de vaci.

„Până la 15 aprilie, 270 de comune au depus documente pentru achiziționarea unui număr de 399 de tancuri de răcire a laptelui, iar suma necesară este de 1,5 milioane de euro. Există posibilitatea ca într-o comună să fie achiziționate două tancuri cu o capacitate mai mică, de 500 de litri. Mi-aș fi dorit mai multe solicitări pentru că nevoia era mai mare, dar faptul că s-a reușit, în mai puțin de șase luni, acest grad de asociere de 10% a celor care au astfel probeleme cred că este un procent important. Vom continua cu astfel de măsuri ca să stimulăm asocierea fermierilor”, a declarat pentru Agerpres ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Acesta a precizat că dacă vor mai fi solicitări se va lua în calcul deschiderea unei noi sesiuni.

Proiectul acordării unui ajutor de minimis pentru achiziționarea tancurilor de răcire a laptelui a fost anunțat în toamna anului trecut de ministrul agriculturii.

Proiectul prevede acordarea de subvenții (ajutoare de minimis, așa cum sunt definite ele în proiectul de Hotărâre – n.r.) crescătorilor de animale care deţin până la 5 capete vaci de lapte şi sunt organizaţi în acest scop într-o singură formă asociativă constituită la nivelul unei comune.

Cât este subvenția acordată

Subvenția acordată în scopul achiziţionării de tancuri de răcire a laptelui se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc următoarele condiții:

a. fac parte dintr-o formă asociativă constituită la nivelul comunei, în scopul achiziţionării de tancuri de răcire a laptelui;

b. vacile de lapte ale membrilor din forma asociativă sunt înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor;

c. forma asociativă nominalizează o persoană responsabilă cu asigurarea bunei funcţionări a colectării laptelui şi efectuării analizelor privind calitatea laptelui

Subvenția acordată producătorilor de lapte este de maxim 5.000 euro pentru fiecare formă asociativă care a solicitat acest ajutor şi cuprinde costurile aferente achiziţionării, instalării tancurilor de răcire a laptelui cu o capacitate de maxim 1000 litri/comuna.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor