agromonitor: Strategia energetică: Premierul Victor Ponta afirmă că „în Europa sunt două interese contrarii”

Strategia energetică: Premierul Victor Ponta afirmă că „în Europa sunt două interese contrarii”

| Energie | de

Etichete: , , , , , , , , ,

gaze-strategie-europa Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că europenii sunt împărțiți în privința conductelor magistrale de transport al gazului natural.

„Ştiţi foarte bine că, în cadrul UE, sunt, într-un fel, două interese contrarii. Pe de o parte, interesul pentru Nabucco Vest, care înseamnă Bulgaria, România, Ungaria, Austria; pe de altă parte, TAP – Grecia, Italia. Comisia nu se poate exprima în favoarea uneia, în defavoarea celuilalt. Însă, din textul concluziilor, rezultă sprijinul politicii UE pentru dezvoltarea interconectării şi, practic, a accesului la gazele, în cazul de faţă, din Azerbaidjan, de la Shah Deniz”, a declarat prim-ministrul, miercuri, după participarea la reuniunea Consiliului European.

Victor Ponta a reafirmat obiectivul de reducere a dependenței importurilor de gaz din Federația Rusă, obiectiv care poate fi realizat prin exploatarea gazelor de șist.

„În ceea ce priveşte securitatea energetică, în urma discuţiilor de astăzi, România poate nu doar să identifice noi resurse de energie, dar să ia toate măsurile necesare pentru a-şi asigura pe termen mediu şi lung securitatea energetică, reducerea dependenţei de importuri – evident, vorbim de importurile din Rusia – şi capacitatea României de a deveni un exportator de energie în regiune (…) Capacitatea României din producţia internă uşor, uşor, se epuizează, cel puţin cea cunoscută (…) din rezultatele din offshore, din Marea Neagră, din gaz de şist, să avem o producţie de gaze care să acopere tot consumul României, să ne ajute să exportăm şi în Moldova, că facem conducta şi probabil că vor avea nevoie de gaz şi să avem totul la preţuri reduse, e un interes strategic”, a subliniat Victor Ponta.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor