agromonitor: Strategia energetică: Premierul Victor Ponta afirmă că „în Europa sunt două interese contrarii”

Strategia energetică: Premierul Victor Ponta afirmă că „în Europa sunt două interese contrarii”

| Energie | de

Etichete: , , , , , , , , ,

gaze-strategie-europa Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că europenii sunt împărțiți în privința conductelor magistrale de transport al gazului natural.

„Ştiţi foarte bine că, în cadrul UE, sunt, într-un fel, două interese contrarii. Pe de o parte, interesul pentru Nabucco Vest, care înseamnă Bulgaria, România, Ungaria, Austria; pe de altă parte, TAP – Grecia, Italia. Comisia nu se poate exprima în favoarea uneia, în defavoarea celuilalt. Însă, din textul concluziilor, rezultă sprijinul politicii UE pentru dezvoltarea interconectării şi, practic, a accesului la gazele, în cazul de faţă, din Azerbaidjan, de la Shah Deniz”, a declarat prim-ministrul, miercuri, după participarea la reuniunea Consiliului European.

Victor Ponta a reafirmat obiectivul de reducere a dependenței importurilor de gaz din Federația Rusă, obiectiv care poate fi realizat prin exploatarea gazelor de șist.

„În ceea ce priveşte securitatea energetică, în urma discuţiilor de astăzi, România poate nu doar să identifice noi resurse de energie, dar să ia toate măsurile necesare pentru a-şi asigura pe termen mediu şi lung securitatea energetică, reducerea dependenţei de importuri – evident, vorbim de importurile din Rusia – şi capacitatea României de a deveni un exportator de energie în regiune (…) Capacitatea României din producţia internă uşor, uşor, se epuizează, cel puţin cea cunoscută (…) din rezultatele din offshore, din Marea Neagră, din gaz de şist, să avem o producţie de gaze care să acopere tot consumul României, să ne ajute să exportăm şi în Moldova, că facem conducta şi probabil că vor avea nevoie de gaz şi să avem totul la preţuri reduse, e un interes strategic”, a subliniat Victor Ponta.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor