Statistici industria cărnii martie 2014

| Industria cărnii, Procesare | de

Etichete: , ,

În luna martie 2014, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut la toate speciile, informează Institutul Național de Statistică.

carne-inspector-dsvsa-carne-miel-2013

În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut la ovine şi caprine şi păsări, iar la bovine şi porcine au crescut.

În luna martie 2014, comparativ cu februarie, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 34,2% , respectiv cu 29,8%.

În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,1%, respectiv cu 5,8%. În luna martie 2014, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 19,6% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au crescut cu 20,1%, respectiv cu 15,2%.

În luna martie 2014, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 73,0% din totalul porcinelor sacrificate.

Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,4%, respectiv cu 9,5%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 6,1 ori, respectiv de 4,0 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 1,2% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au crescut atât numeric cât şi la greutatea în carcasă de 2,0 ori, respectiv de 1,6 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 5,8%, respectiv cu 4,1%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 91,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 5,8%, respectiv cu 7,3%.

În luna martie 2014, comparativ cu martie 2013, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 4,1%, respectiv cu 3,7%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 11,1%, respectiv cu 5,0%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 27,2%, respectiv cu 19,8%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut cu 1,7%, iar greutatea în carcasǎ a acestora a scǎzut cu 1,5%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scǎzut cu 9,0%, respectiv cu 8,1%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scǎzut de 6,0 ori, respectiv de 2,9 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 2,0%, respectiv cu 2,1%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 4,9%, respectiv cu 5,2%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.

În perioada martie 2013 – martie 2014, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde