agromonitor: Statistici industria cărnii luna februarie 2014

Statistici industria cărnii luna februarie 2014

| Industria cărnii, Procesare | de

Etichete: , , ,

carne-miel-2014

Potrivit datelor Institutului Naționa de Statistică, în luna februarie 2014, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut la porcine, iar la bovine, ovine şi caprine şi păsări au crescut, comparativ cu luna ianuarie anul curent.

În schimb, față de luna februarie 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut la bovine, ovine şi caprine, iar la porcine şi păsări au crescut.

Februarie 2014 comparativ cu ianuarie 2014

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,6%, respectiv cu 9,1%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 12,5%, respectiv cu 14,4%. În luna februarie 2014, sacrificările de bovine în unităţiile industriale specializate au avut o pondere de 23,7% din totalul bovinelor sacrificate. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,6%, respectiv cu 6,0%.

Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 80,8% din totalul porcinelor sacrificate în luna februarie.

În unităţile industriale specializate numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 12,3%, respectiv cu 12,6%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au crescut cu 3,9%, respectiv cu 6,3%. Tăierile în unităţile industriale specializate au rămas constante, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 40,0%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 3,8% din totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 1,5%, respectiv cu 1,9%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 91,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat creşteri la numărul de păsări sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora cu 2,7%, respectiv cu 3,3%.

Februarie 2014 comparativ cu februarie 2013

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 24,0%, respectiv cu 27,1%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au rămas constante din punct de vedere al numărului, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 0,3%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 10,8%, respectiv cu 8,1%. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 9,2%, respectiv cu 5,1%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 20,8%, respectiv cu 18,8%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 50,0%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 46,5%. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 1,0%.

În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri, cu 8,1% la numărul de păsări sacrificate şi cu 5,7% la greutatea în carcasă. În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.

În perioada februarie 2013 – februarie 2014, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor