Statistici industria cărnii luna februarie 2014

| Industria cărnii, Procesare | de

Etichete: , , ,

carne-miel-2014

Potrivit datelor Institutului Naționa de Statistică, în luna februarie 2014, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut la porcine, iar la bovine, ovine şi caprine şi păsări au crescut, comparativ cu luna ianuarie anul curent.

În schimb, față de luna februarie 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut la bovine, ovine şi caprine, iar la porcine şi păsări au crescut.

Februarie 2014 comparativ cu ianuarie 2014

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,6%, respectiv cu 9,1%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 12,5%, respectiv cu 14,4%. În luna februarie 2014, sacrificările de bovine în unităţiile industriale specializate au avut o pondere de 23,7% din totalul bovinelor sacrificate. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,6%, respectiv cu 6,0%.

Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 80,8% din totalul porcinelor sacrificate în luna februarie.

În unităţile industriale specializate numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 12,3%, respectiv cu 12,6%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au crescut cu 3,9%, respectiv cu 6,3%. Tăierile în unităţile industriale specializate au rămas constante, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 40,0%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 3,8% din totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 1,5%, respectiv cu 1,9%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 91,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat creşteri la numărul de păsări sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora cu 2,7%, respectiv cu 3,3%.

Februarie 2014 comparativ cu februarie 2013

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 24,0%, respectiv cu 27,1%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au rămas constante din punct de vedere al numărului, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 0,3%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 10,8%, respectiv cu 8,1%. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 9,2%, respectiv cu 5,1%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 20,8%, respectiv cu 18,8%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 50,0%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 46,5%. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 1,0%.

În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri, cu 8,1% la numărul de păsări sacrificate şi cu 5,7% la greutatea în carcasă. În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.

În perioada februarie 2013 – februarie 2014, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde