agromonitor: Starea culturilor agricole în luna aprilie 2014 și prognoza pentru următoarele două luni

Starea culturilor agricole în luna aprilie 2014 și prognoza pentru următoarele două luni

| Starea culturilor, Vegetal | de

Etichete: , , , ,

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că starea de vegetaţie a actuală a culturilor înfiinţate în toamna anului trecut este bună şi foarte bună în majoritatea zonelor agricole din România, dar că există încă un deficit de umiditate în sol în anumite zone.

„Important este să avem precipitaţii şi în perioada următoare, mai ales spre sfârşitul acestei luni şi pe parcursul lunii mai. Temperaturile ridicate din luna martie au provocat o evoluţie mai rapidă la viţa-de-vie şi pomii fructiferi”, a spus ministrul.

Estimările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Prognoza meteo pentru următoarele două luni (mai, iunie)

LUNA MAI – Valorile termice vor fi in general apropiate de mediile multianuale, local in centrul si nordul tarii fiind posibile temperaturi medii lunare sub normele climatologice. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in general peste mediile climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii unde acestea pot inregistra valori normale.

LUNA IUNIE – Temperatura aerului va avea in general valori medii apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii, posibil peste norme local in vest si sud- est. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile lunare in zonele centrale si nordice, iar in restul teritoriului acestea vor avea in general o tendinta de deficit.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor