agromonitor: Soluțiile LAPAR pentru dezvoltarea agriculturii românești

Soluțiile LAPAR pentru dezvoltarea agriculturii românești

| Actualitate | de

Etichete: , ,

„Media producţiei la nivel naţional abia ajunge la 3.000 de kg, faţă de Franţa, de exemplu, care ajunge la 7.000”, a declarat joi Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), la Conferinţa naţională a agricultorilor 2014.

Laurenţiu Baciu le-a mai spus reprezentanților băncilor că „nu agricultura a falimentat bănci, dimpotrivă”. Acesta a anunțat că a propus crearea unei bănci agricole şi a creditului ipotecar.

Alături de crearea unei bănci dedicate agricultorilor, reprezentantul LAPAR a mai enumerat și alte soluții pentru dezvoltarea agriculturii românești, precum: constituirea camerelor agricole, funcţionale şi reprezentative cu adevărat pentru agricultori, constiturea fondului mutual, o strategie pentru agricultură pe șapte ani, alocarea fondurilor europene pe domenii strategice şi de interes comercial, implementarea acelor proiecte care vizează producţia pentru creşterea TVA, stabilirea unei producţii specifice IMM-urilor, alocarea fondurilor pentru combaterea eroziunii solului, acte normative pentru scutirea fermierilor la plata apei de irigat, realizarea cadastrului agricol.

De asemenea, reprezentantul LAPAR a precizat că este necesară revizuirea legislaţiei funciare, astfel încât pământul să rămână în proprietatea românilor, indiferent cine-l exploatează la un moment dat.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor