agromonitor: Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2014

Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2014

| Financiar, Impozite şi taxe | de

Etichete: ,

Ministerul Finanțelor Publice a publicat Proiectul de ordin al ministrului finanțelor publice pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2014 a operatorilor economici.

Potrivit proiectului de ordin, operatorii economici, care în exercițiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei, depun la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice raportări contabile la 30 iunie 2014. Raportările se depun în format hârtie și în format electronic sau numai în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro, având atașată o semnătură electronică extinsă.

Proiectul propune ca termen limită pentru depunerea raportărilor data de 18 august 2014. Nedepunerea raportărilor se sancționează conform prevederilor art. 42 din Legea contabilității nr. 82/ 1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Este de remarcat faptul că pentru indicatorii din raportările contabile la 30 iunie nu se aplică unele reguli contabile, precum inventarierea obligatorie și evaluarea tuturor elementelor bilanțiere, iar nivelul de detaliere a informațiilor este mai redus.

Conform art.28 alin. (2) din Legea contabilității nr. 82/ 1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, persoanele prevăzute de lege au obligația să întocmească raportări contabile și la alte perioade decât anual, în cadrul exercițiului financiar, în condițiile stabilite de Ministerul Finanțelor Publice.

Pentru situațiile financiare anuale ale operatorilor economici, modelele acestora sunt prevăzute de reglementările contabile aplicabile, respectiv Reglementările contabile conforme cu Directiva a patra a Comunităților Economice Europene, parte componentă a Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 3.055/ 2009, cu modificările și completările ulterioare, sau Standardele Internaționale de Raportare Financiară.

Modelul de raportare contabilă la 30 iunie se aprobă anual prin ordin al ministrului finanțelor publice, de la o perioadă la alta intervenind unele cerințe de informații suplimentare.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

09.04.2017 - 8:29
nedelcu spune: ave-ti ceva concret pentru conbatere, raspunde

08.04.2017 - 12:55
Mariana spune: urgent vrea sa cumpar carne de iepure pt pasti ! raspunde

05.04.2017 - 4:45
Vlădusel Bogdan spune: Bogdan Bună ziua sunt crescător de iepuri şi aşi vrea să colaborez cu un abator autorizat din românia , vreau să dezvolt ferma de iepuri dacă am o bază , Aştept răspuns : la nr de tel 0761019624 raspunde

03.04.2017 - 2:05
nistor axente spune: Multumesc Cristy ! Am folosit capcana propusa de Dvs. cu rezultate foarte bune. Va multumesc pentru sfat! Pe un vas de 30 cm diametru am devenit un mare "criminal" - peste 60(saizeci )bucati casapite. Nu e o gluma! La o mica livada de 100 de pomi pentru zece caisi am "recoltat" medie" 45 bucati pe cap de pom! Sfat! distrugeti cat puteti de mult! Se innmultesc FOARTE REPEDE! Succes! raspunde

publicitate agromonitor