Sibiu: Sărbătoarea Floriilor la Muzeul Astra, duminică, 13 aprilie

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

muzeul-astra-sibiu-florii-sarbatoarea-floriilor

Duminică, 13 aprilie 2014, de sărbătoarea Floriilor, sibienii sunt invitați la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Sărbătoare a tuturor creștinilor, Floriile mai sunt cunoscute sub denumirea de Duminica Patimilor și marchează intrarea lui Iisus în Ierusalim în ziua premergătoare săptămânii Patimilor.

Muzeul ASTRA le propune vizitatorilor, în zona Cârciumii din Bătrâni, începând cu ora 12:00, un atelier de încondeiat ouă, veche și fascinantă tradiție pascală, care ilustrează, printr-o bogată simbolistică, atât trăirea creștinească, cât și creativitatea țăranului român și bucuria unei mari sărbători a comunității. Atelierul va fi coordonat de către meșterul popular Ioana Ion, din Brașov, din minisatul Sfântul Andrei.

De asemenea, va fi organizat un atelier de pictură tradițională, iconografia creștină fiind reprezentată de către meșterul popular Florin Țopa.

Fiind dezlegare la pește, Muzeul ASTRA, alături de partenerii de la Cârciuma din Bătrâni, propun degustarea unor mâncăruri tradiționale precum saramura și borșul de pește. Aceste preparate vor avea prețuri reduse, astfel încât să fie accesibile unui număr cât mai mare de oameni.

Evenimentul de duminică este un bun prilej de transmitere a urării de ‘La Mulți Ani!’ tuturor celor care poartă nume de flori, precum și de reîntâlnire cu tradițiile românești în peisajul primăvăratic al Dumbrăvii Sibiului.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde