Sibiu: Peste 300 de producători vând în Piața Țărănească Transilvania

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , ,

Piața Țărănească Transilvania, un brand al județului Sibiului, este vizitată de tot mai mulți sibieni.

piata-transilvania

foto: sibiu-turism.ro

Peste 3.000 de sibieni își fac săptămânal cumpărăturile din Piața Țărănească Transilvania, care funcționează fără întrerupere de 20 de luni. La început au participat 50 de producători din tot județul, dar interesul a crescut de la o ediție la alta, datorită bunei organizări, a condițiilor oferite și a produselor care se găsesc doar aici.

În prezent, aproximativ 300 de producători autorizați din județul Sibiu vin regulat la piața țărănească a județului.

Două mari obiective stau la baza acestui proiect al Consiliului Județean Sibiu: sprijinirea producătorilor autohtoni să își desfacă gratuit produsele și oferirea sibienilor produse autohtone tradiționale sănătoase și mai ieftine decât în alte piețe.

„Creșterea de peste șase ori a numărului de producători și cei peste 3.000 de cumpărători săptămânal demonstrează utilitatea acestei piețe și faptul că aceste obiective au fost realizate (…) Am dorit și, iată că am reușit, să încurajăm și să sprijinim producătorii locali și zonali să își desfacă produsele agroalimentare într-un spațiu modern și civilizat. În același timp vrem ca sibienii să poată cumpăra produse autohtone, proaspete și de calitate, la prețuri mai mici față de cele din alte piețe ale municipiului Sibiu. Iar asta se datorează faptului că producătorilor nu li se percepe niciun fel taxă. Mă bucur că oamenii, cumpărători și producători, au încredere în noi și apreciază condițiile oferite”, apreciază președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea.

Consiliul Județean Sibiu a achiziționat, prin Serviciul Public Sala Transilvania, 100 de mese, 200 de bănci, 75 de umbrele și 65 de vitrine frigorifice, ridicând astfel la standarde europene condițiile de desfacere a produselor. Totodată, producătorii și cumpărătorii au asigurată parcarea gratuită a mașinilor.

Piața este structurată pe sectoare bine delimitate: 73 de producători comercializează lapte și produse lactate, județul Sibiu fiind renumit pentru aceste produse, 23 de producători comercializează carne și preparate de carne, 19 vin cu ouă de găină și de prepeliță, sunt 14 apicultori, 44 producători de pâine și patiserie, 79 aduc legume, fructe și sucuri naturale, 7 vin cu produse meșteșugărești, 12 cu flori, câte 2 cu ulei și plante medicinale si 4 producători de băuturi. Toți aceștia sunt verificați de Camera Agricolă, serviciu public aflat în subordinea Consiliului Județean, care le oferă și consultanță de specialitate și sprijin logistic.

Localitățile din care provin producătorii sunt: Rășinari, Poplaca, Gura Râului, Sadu, Tălmaciu, Tălmăcel, Jina, Râu Sadului, Șura Mare, Hamba, Alțâna, Mediaș, Hosman, Daia, Nou, Racovița, Slimnic, Tilișca, Ernea, Mohu, Răvășel, Ocna Sibiului, Orlat, Cristian, Șeica-Mare, Bradu, Boița, Alămor, Cisnădie, Marpod, Cașolț, Șoroștin, Micăsasa, Gusu, Sibiu, Nucet și Cornățel.

În Piața Transilvania se comercializează și produse care nu se găsesc în celelalte piețe din Sibiu, precum gemurile și sucurile naturale de fructe, țuica tradițională sau prăjituri de casă și torturi. Impactul funcționării acestei piețe volante gratuite este unul cât se poate pozitiv în rândul cetățenilor, numărul cumpărătorilor depășind 3.000 la fiecare ediție.

Consiliul Județean Sibiu continuă, susține și promovează proiectul Piața Transilvania ale cărei concepte au fost prezentate și partenerilor străini. În luna aprilie 2013, la prima deplasare în străinătate, împreună cu o delegație economică, președintele Ioan Cindrea a prezentat la Ille et Vilaine, regiune înfrățită cu județul Sibiu, proiectul Piața Transilvania, care a fost considerat de gazde drept unul benefic și de succes pentru stimularea agriculturii și a zootehniei locale.

Piața Tărănească a fost inaugurată la 1 septembrie 2012, este deschisă în fiecare sâmbătă, între orele 7:00 și 14:00, iar în săptămâna premergătoare Crăciunului și a Paștelui, la solicitarea producătorilor și a cumpărătorilor, piața a funcționat în fiecare zi.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde