agromonitor: Satu Mare: Prefectura centralizează suprafețele organizate special pentru „picnic”

Satu Mare: Prefectura centralizează suprafețele organizate special pentru „picnic”

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Prefectira județului Satu Mare reamintește că este în vigoare din anul 2012 „legea picnicului”, act normativ care reglementează „desfășurarea activităților de picnic pe domeniul public ori privat al statului”.

legea-picnicului

Legea are ca obiectiv prevenirea, reducerea și eliminarea impactului negativ asupra mediului sau asupra stării de sănătate a populației generat de practicarea inadecvată a activităților de picnic.

Conform datelor actualizate recent de către Prefectura sătmăreană, 16 orașe și comune și-au propus până la finele anului amenajarea și dotarea corespunzătoare a spațiilor speciale pentru picnic, suprafața totală care va fi amenajată apropiindu-se de 20 hectare (191107 mp).

Localitățile sunt Livada, Negresti-Oaș, Ardud, Agriș, Doba, Bârsău, Berveni, Săcășeni, Micula, Căpleni, Foieni, Apa, Cehal, Tarna Mare, Beltiug, Certeze. Comuna Petrești are amenajată deja o suprafață de 17000 mp pentru picnic, conform cerințelor legale.

Lucrările de amenajare a noilor locații sunt demarate în orașele Livada și Negrești-Oaș. Primăria Negrești-Oaș a stabilit locațiile de picnic, a montat indicatoarele de orientare spre acestea și a început dotarea acestora conform legii.

Locațiile din Negrești-Oaș sunt situate în zona Valea Măriei (2 spații de picnic — la pădure și la lacuri) precum și în zona stațiunii Luna-Șes și însumează 26.000 mp. Primăria Livada și-a propus amenajarea a 3 locuri de picnic, unul în zona centrală — zona de agrement și baza sportivă, în suprafață de 2000 mp unde se execută deja lucrări de terasamente și alte două, în suprafață de 3500 de mp în zona pădurii și a lacului de la Adrian.

Printre obligațiile pe care le are autoritatea locală în calitate de administrator al zonelor de picnic se numără amenajarea de locuri speciale pentru aprinderea focului, dotarea cu containere destinate colectării selective a deșeurilor, amplasarea de toalete ecologice precum și organizarea serviciului de verificare zilnică a zonelor în care se desfășoară activitățile de picnic.

Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu va verifica în perioada următoare, cu ocazia controalelor tematice în teritoriu, inclusiv amenajarea corespunzătoare de către autoritățile locale a locațiilor de picnic precum și starea de salubritate a zonelor tradiționale de picnic, amplasate pe domeniul public sau privat.

Prefectul județului, Eugeniu Avram, lansează un apel către toți cetățenii de a contribui la protejarea mediului înconjurător prin desfășurarea în condiții civilizate, în respect pentru natură, a activităților recreative prilejuite de minivacanța de 1 mai.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor