Satu Mare: Prefectura centralizează suprafețele organizate special pentru „picnic”

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Prefectira județului Satu Mare reamintește că este în vigoare din anul 2012 „legea picnicului”, act normativ care reglementează „desfășurarea activităților de picnic pe domeniul public ori privat al statului”.

legea-picnicului

Legea are ca obiectiv prevenirea, reducerea și eliminarea impactului negativ asupra mediului sau asupra stării de sănătate a populației generat de practicarea inadecvată a activităților de picnic.

Conform datelor actualizate recent de către Prefectura sătmăreană, 16 orașe și comune și-au propus până la finele anului amenajarea și dotarea corespunzătoare a spațiilor speciale pentru picnic, suprafața totală care va fi amenajată apropiindu-se de 20 hectare (191107 mp).

Localitățile sunt Livada, Negresti-Oaș, Ardud, Agriș, Doba, Bârsău, Berveni, Săcășeni, Micula, Căpleni, Foieni, Apa, Cehal, Tarna Mare, Beltiug, Certeze. Comuna Petrești are amenajată deja o suprafață de 17000 mp pentru picnic, conform cerințelor legale.

Lucrările de amenajare a noilor locații sunt demarate în orașele Livada și Negrești-Oaș. Primăria Negrești-Oaș a stabilit locațiile de picnic, a montat indicatoarele de orientare spre acestea și a început dotarea acestora conform legii.

Locațiile din Negrești-Oaș sunt situate în zona Valea Măriei (2 spații de picnic — la pădure și la lacuri) precum și în zona stațiunii Luna-Șes și însumează 26.000 mp. Primăria Livada și-a propus amenajarea a 3 locuri de picnic, unul în zona centrală — zona de agrement și baza sportivă, în suprafață de 2000 mp unde se execută deja lucrări de terasamente și alte două, în suprafață de 3500 de mp în zona pădurii și a lacului de la Adrian.

Printre obligațiile pe care le are autoritatea locală în calitate de administrator al zonelor de picnic se numără amenajarea de locuri speciale pentru aprinderea focului, dotarea cu containere destinate colectării selective a deșeurilor, amplasarea de toalete ecologice precum și organizarea serviciului de verificare zilnică a zonelor în care se desfășoară activitățile de picnic.

Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu va verifica în perioada următoare, cu ocazia controalelor tematice în teritoriu, inclusiv amenajarea corespunzătoare de către autoritățile locale a locațiilor de picnic precum și starea de salubritate a zonelor tradiționale de picnic, amplasate pe domeniul public sau privat.

Prefectul județului, Eugeniu Avram, lansează un apel către toți cetățenii de a contribui la protejarea mediului înconjurător prin desfășurarea în condiții civilizate, în respect pentru natură, a activităților recreative prilejuite de minivacanța de 1 mai.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde