Satu-Mare: Agricultorii din Ilva Mare au cerut informații despre fondurile europene și intabularea terenurilor agricole

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

Adoptarea legii primei intabulări a fost așteptată încă de anul trecut de comuna Ilva Mare, localitate în care se derulează un proiect local de cadastrare a proprietăților.

carava-agricultori-satu-mare-stelian-dolha

foto: bistritanews.ro

Pentru că mulți locuitori au sperat ca partea de costuri care le revine să poată fi suportată integral sau parțial prin intermediul primei intabulări, adoptarea legii este urmărită cu mult interes în zonă.

Duminică, deputatul Stelian Dolha le-a explicat agricultorilor din comună că „legea ar fi trebuit să ajungă la vot încă din decembrie, însă a fost blocată nejustificat, după ce a primit raport favorabil în comisii”.

„În urma protestelor noastre, marți, 8 aprilie va ajunge la votul final. Nu putem decât să sperăm că atunci va prima interesul celor care ne-au trimis în Parlament și nu voința unor partide care au alte intenții”, a spus deputatul Dolha.

Discuții cu fermierii despre fondurile europene

Stelian Dolha le-a mai prezentat locuitorilor din Ilva Mare și informații legate de alte legi cu impact direct, precum cea de restituire a subvențiilor din zootehnie și penalizările reținute abuziv pentru datorii la bugetul local, adoptată deja, legea de vânzare a terenurilor din extravilan, proiectul de amendare a legislației aferente noilor impozite agricole.

Un capitol distinct l-au constituit discuțiile legate de noul Program de Dezvoltare Rurală, trimis deja la Bruxelles, care se dovedește încă o mare necunoscută pentru locuitorii satelor.

Agricultorii sătmăreni au cerut informații detaliate despre măsurile accesibile de finanțare, despre continuitatea lor, condițiile impuse, sau cum interacționează aceste proiecte cu angajamentele semnate cu APIA.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde