agromonitor: Satu-Mare: Agricultorii din Ilva Mare au cerut informații despre fondurile europene și intabularea terenurilor agricole

Satu-Mare: Agricultorii din Ilva Mare au cerut informații despre fondurile europene și intabularea terenurilor agricole

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

Adoptarea legii primei intabulări a fost așteptată încă de anul trecut de comuna Ilva Mare, localitate în care se derulează un proiect local de cadastrare a proprietăților.

carava-agricultori-satu-mare-stelian-dolha

foto: bistritanews.ro

Pentru că mulți locuitori au sperat ca partea de costuri care le revine să poată fi suportată integral sau parțial prin intermediul primei intabulări, adoptarea legii este urmărită cu mult interes în zonă.

Duminică, deputatul Stelian Dolha le-a explicat agricultorilor din comună că „legea ar fi trebuit să ajungă la vot încă din decembrie, însă a fost blocată nejustificat, după ce a primit raport favorabil în comisii”.

„În urma protestelor noastre, marți, 8 aprilie va ajunge la votul final. Nu putem decât să sperăm că atunci va prima interesul celor care ne-au trimis în Parlament și nu voința unor partide care au alte intenții”, a spus deputatul Dolha.

Discuții cu fermierii despre fondurile europene

Stelian Dolha le-a mai prezentat locuitorilor din Ilva Mare și informații legate de alte legi cu impact direct, precum cea de restituire a subvențiilor din zootehnie și penalizările reținute abuziv pentru datorii la bugetul local, adoptată deja, legea de vânzare a terenurilor din extravilan, proiectul de amendare a legislației aferente noilor impozite agricole.

Un capitol distinct l-au constituit discuțiile legate de noul Program de Dezvoltare Rurală, trimis deja la Bruxelles, care se dovedește încă o mare necunoscută pentru locuitorii satelor.

Agricultorii sătmăreni au cerut informații detaliate despre măsurile accesibile de finanțare, despre continuitatea lor, condițiile impuse, sau cum interacționează aceste proiecte cu angajamentele semnate cu APIA.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor