agromonitor: Satu-Mare: Agricultorii din Ilva Mare au cerut informații despre fondurile europene și intabularea terenurilor agricole

Satu-Mare: Agricultorii din Ilva Mare au cerut informații despre fondurile europene și intabularea terenurilor agricole

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

Adoptarea legii primei intabulări a fost așteptată încă de anul trecut de comuna Ilva Mare, localitate în care se derulează un proiect local de cadastrare a proprietăților.

carava-agricultori-satu-mare-stelian-dolha

foto: bistritanews.ro

Pentru că mulți locuitori au sperat ca partea de costuri care le revine să poată fi suportată integral sau parțial prin intermediul primei intabulări, adoptarea legii este urmărită cu mult interes în zonă.

Duminică, deputatul Stelian Dolha le-a explicat agricultorilor din comună că „legea ar fi trebuit să ajungă la vot încă din decembrie, însă a fost blocată nejustificat, după ce a primit raport favorabil în comisii”.

„În urma protestelor noastre, marți, 8 aprilie va ajunge la votul final. Nu putem decât să sperăm că atunci va prima interesul celor care ne-au trimis în Parlament și nu voința unor partide care au alte intenții”, a spus deputatul Dolha.

Discuții cu fermierii despre fondurile europene

Stelian Dolha le-a mai prezentat locuitorilor din Ilva Mare și informații legate de alte legi cu impact direct, precum cea de restituire a subvențiilor din zootehnie și penalizările reținute abuziv pentru datorii la bugetul local, adoptată deja, legea de vânzare a terenurilor din extravilan, proiectul de amendare a legislației aferente noilor impozite agricole.

Un capitol distinct l-au constituit discuțiile legate de noul Program de Dezvoltare Rurală, trimis deja la Bruxelles, care se dovedește încă o mare necunoscută pentru locuitorii satelor.

Agricultorii sătmăreni au cerut informații detaliate despre măsurile accesibile de finanțare, despre continuitatea lor, condițiile impuse, sau cum interacționează aceste proiecte cu angajamentele semnate cu APIA.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor