Sâmbătă, bucureștenii din sectorul 4 sunt așteptați la Festivalului Deltei-Scrumbia

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

festivalul-pestelui-2014-bucuresti-delta

Sâmbătă, 12 aprilie 2014, începând cu orele 12.00, în Rotonda Parcului Lumea Copiilor din Sectorul 4 va fi deschisă prima ediție a Festivalului Deltei-Scrumbia, eveniment dedicat Sărbătorii Floriilor.

Evenimentul are loc în Rotonda Parcului Lumea Copiilor din Sectorul 4. Organizatorii, Primăria Sectorului 4 și Delta Star Festival SRL, își propun să reconstituie pentru bucureșteni atmosfera mirifică a Deltei Dunării, zonă în care se contopesc culturile slavă (ruși — lipoveni, ucraineni), balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari).

„Oamenii Deltei” își vor dezvălui secretele, vor vorbi despre tradițiile regiunii, timp în care vor fi gătite preparate gustoase, după rețete sosite special din Deltă.

Diversele sortimente de pește vor fi prezentate în combinații savuroase, într-o armonie culinară desăvârșită, pentru a încânta papilele gustative ale tuturor celor care vor decide să servească tradiționala masă de Florii în aer liber, împreună cu familia, bucurându-se de natură în zi de mare sărbătoare.

Amatorii de rețete preparate pe bază de pește vor avea de unde alege, meniurile propuse de „Festivalul Deltei” aducând în atenție preparate precum scrumbie de Dunăre la grătar, 2 tipuri de ciorbă de pește, pregătite conform rețetelor dobrogene din somn, fitofag, crap, știucă, chifteluțe de pește din caras și fitofag sau salată de icre de crap de Dunăre, asezonate cu ceapă și lămâie.

Pe lângă un adevărat festin culinar cu pește adus direct din Deltă, pe parcursul desfășurării evenimentului, în intervalul 10.00 — 22.00, vizitatorii vor avea parte de nenumărate surprize, într-un decor tradițional în care stuful, bărcile, rogojinile și ustensilele de pescuit îi vor face să se simtă ca în Delta Dunării, un paradis pe care avem datoria de a-l proteja și promova prin toate mijloacele de care dispunem.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde