Turism: știri din agricultură, informații agricole, subvenții agricultură, fonduri europene, tehnologii

Turism

Știri din turism. Agroturism, pensiuni turistice, oferte, fonduri europene destinate înființării și modernizării pensiunilor turistice.

publicitate

Turismul rural din Covasna, sprijinit cu fonduri europene

16 iunie - 7:33 am

S-a lansat proiectul intitulat ‘Model integrat de dezvoltare a resurselor umane din mediul rural în vederea ocupării forței de muncă în sectorul turistic’.

poiana-stampei

Secretele tinovului Poiana Stampei, pe înțelesul tuturor

10 iunie - 8:14 am

În Rezervația Naturală Tinovul Mare Poiana Ștampei, Asociația de Ecoturism din România (AER), în parteneriat cu Administrația Parcului Național Călimani, amenajează o potecă de vizitare care va pune zona pe harta atracțiilor turistice din destinația ecoturistică Țara Dornelor. Lucrările au început în luna mai și se vor încheia în septembrie 2014.

antrec pensiuni turistice

Câți români au ales pensiunile turistice în vacanța de 1 mai

5 mai - 8:44 am

Mulți turiști români au renunțat la alte destinații și au ales turismul rural la începutul acestei luni.

pensiuni-turistice-scutiri-taxe-impozite

Pensiunile agroturistice au primit 70.000 de turiști de Paști

3 mai - 11:53 am

70.000 de turişti au ales pensiunile cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte, potrivit Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC). La ora actuală, în România sunt circa 5000 de pensiuni, iar capacitatea totală de cazare este estimată la aproximativ 100.000 de locuri.

turism-aventura-romania

Autoritatea Națională pentru Turism vrea să promoveze turismul de aventură

22 iulie - 11:29 am

Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu, consideră că turismul de aventură este un segment cu potențial ridicat pentru creșterea și revigorarea turismului românesc.

În Tulcea, doar Gura Portiţei şi lacul Ciuperca au aviz DSP

19 iulie - 12:08 pm

În momentul de faţă, în judeţul Tulcea, potrivit DSP, sunt amenajate şi autorizate două zone de îmbăiere, la Gura Portiţei, comuna Jurilovca, şi Lacul Ciuperca, municipiul Tulcea, autorităţile monitorizând şi calitatea apei din zonele naturale de îmbăiere neamenajate şi neautorizate de la Sulina şi Sfântu Gheorghe.

cele-mai-frumoase-sate

MMSC va implementa în România proiectul francez „Cele mai frumoase sate”

12 iulie - 9:48 am

România vrea să implementeze proiectul francez de ecoturism „Cele mai frumoase sate”. Ecoturismul și agricultura ecologică s-au aflat pe agenda discuțiilor de ieri dintre miniștrii mediului din România și Franța.

pensiuni-turistice-scutiri-taxe-impozite

Pensiunile turistice cu maxim cinci camere ar putea fi scutite de taxe

21 iunie - 9:12 am

Membrii Asociaţiei pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC) îşi doresc ca deţinătorii de pensiuni cu până la cinci camere să fie scutiţi de taxe la omologare şi funcţionare. „Membrii doresc pentru restul taxele care se plătesc pentru avize la omologare (pompieri/scenariu de foc) să fie diminuate. O problemă mare este legată de…

fonduri-europene-agricultura-2014

Fonduri europene pentru turism, disponibile din luna iulie

4 iunie - 12:03 pm

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (AM POR), din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, anunta lansarea unui nou apel de proiecte pentru Domeniul Major de Interventie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice”, in Regiunea de Dezvoltare Nord – Est.

oenoturism

Viticultorii arădeni mizează pe oenoturism

3 mai - 12:07 pm

Viticultorii din judeţul Arad au mărit suprafaţa cultivată cu viţă-de-vie cu aproape 2.000 de hectare în ultimii ani. Pe lângă dezvoltarea producţiei vitivinicole, ei mizează şi pe veniturile din turism.

city-break-brasov-mai-2013

City Break în Braşov, program pilot al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov

23 aprilie - 6:24 am

Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov – APDT Braşov şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare a Turismului din România, cu sprijinul berii Ciucaş au lansat programul pilot last minute „City Break în Braşov” derulat prin agenţiile de turism membre ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România – ANAT România.

FNTM lansează catalogul pensiunilor din România

22 aprilie - 12:28 pm

Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri a publicat catalogul „Cazare la Pensiune”. Catalogul este editat în limbile română şi engleză şi este distribuit gratuit în ţară şi în străinătate.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde