
Dezvoltarea sectorului energetic romanesc, cu fonduri din China
23 iunie - 4:44 pmMinistrul Economiei, Constantin Nită, s-a întâlnit vineri cu o delegație condusă de Ministrul Energiei din R.P. Chineză, Wu Xinxiong.
Energie: știri din agricultură, informații agricole, subvenții agricultură, fonduri europene, tehnologii
Surse de energie convenționale. Petrol și gaze. Energie regenarabilă, energie eoliană, energie fotovoltaică, biogaz, biomasă, biocombustibili. Energie verde.
Ministrul Economiei, Constantin Nită, s-a întâlnit vineri cu o delegație condusă de Ministrul Energiei din R.P. Chineză, Wu Xinxiong.
Compania Jetrun EnergoEco a livrat echipamente de generare a energiei electrice care vor asigura economii de până la 3600 kW/zi pentru noua stație de epurare a apelor uzate de la Alba Iulia.
Ministerul Economiei informează că Guvernul României a adoptat miercuri, 11 iunie, HOTĂRÂREA pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind exceptarea unor categorii de consumatori finali de la aplicarea Legii nr. 220/ 2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.
Tranziția Europei spre un sistem energetic bazat pe energiile regenerabile a înregistrat progrese atât de mari încât ar putea fi posibil ca instalațiile regenerabile să fie oprite din cauza supraproducției, informează Agerpres care citează Bloomberg.
Cea de-a patra ediție a AgriPlanta-RomAgroTec pregătește o serie de noutăți, având ca scop atragerea unei game cât mai largi de vizitatori interesați de agricultură și ramurile adiacente acesteia, creând astfel o platformă de comunicare, informare și achiziții de input-uri și tehnologii agricole.
Emil Calotă, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), consideră că România are un potențial uriaș de producție a energiei obținută din centralele care funcționează pe biomasă.
Potenţialul anual de producţie din biomasă în România este de 88.000 GWh, spun specialiștii. Centralele pe biomasă generează în prezent 70 MW.
Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei a comunicat, luni, primul set de principii care vor sta la baza elaborării noii Strategii Energetice Naţionale.
Un studiu recent arată că biocombustibilul produs din deșeuri de plante are un efect mai dăunător asupra mediului înconjurător, pe termen lung, decât combustibilii fosili, informează Associated Press.
Pentru a menţine competitivitatea industriei locale, Guvernul a emis un proiect de act normativ potrivit căruia marii consumatori de energie vor plăti doar un procent din cota de certificate verzi.
Surse citate de Agerpres menționează că astăzi a fost semnat un acord între România și Albania care prevede exportul de energie electrică în valoare de un miliard de euro anual.
„Biomasa, Biogaz & Cogenerare Romania 2014” este prima conferinta nationala consacrata energiei produse din biomasa sau in centrale de cogenerare. Evenimentul va avea loc joi, 8 Mai 2014, incepand cu ora 9, la Hotelul InterContinental din Bucuresti.
România oferă tot mai multe oportunități pentru relații comerciale și investiții, iar străinii sunt din ce în ce mai interesați de piața românească a energiei regenerabile.
Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a decis, în şedinţa din 20 decembrie 2013, menţinerea tarifelor reglementate aplicate clienţilor casnici si asimilaţi începând cu 1 ianuarie 2014, la nivelul tarifelor aplicate in perioada iulie – decembrie 2013.
Un american a publicat pe contul său de flickr o fotografie făcută din avion deasupra unei regiuni din Texas în care se vede modul în care exploatarea gazelor de șist a schimbat peisajul din regiune.
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, susţine că ţara noastră a atras investiţii de circa 4,4 miliarde de euro în sectorul energiilor regenerabile.
Joi, 17 octombrie, a avut loc în comuna prahoveană Cornu semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice din conversia energiei solare în Comuna Cornu, judeţul Prahova”.
Romgaz va plăti peste 12 milioane de dolari dacă va intra în parteneriatul ExxonMobil – OMV Petrom pentru explorarea și dezvoltarea perimetrului Midia din Marea Neagră, informează Agerpres.
În semestrul I 2013, resursele de energie primară au scăzut cu 15,2%, iar cele de energie electrică au scăzut faţă de semestrul I 2012, cu 6,9%, potrivit datelor provizorii prezentate de Institutul Național de Statistică.
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) oferă o nouă finanţare în valoare de 10 milioane euro către UniCredit Tiriac Bank, în scopul acordării de împrumuturi întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) care investesc în eficienţa energetică şi în proiecte de energie regenerabilă.