agromonitor: România va exporta energie electrică în Albania

România va exporta energie electrică în Albania

| Energie | de

Etichete: , , ,

Surse citate de Agerpres menționează că astăzi a fost semnat un acord între România și Albania care prevede exportul de energie electrică în valoare de un miliard de euro anual.

pret-energie-romania

„Ministrul Economiei, Constantin Niță, a negociat și a bătut palma cu omologul său albanez pentru un contract de un miliard de euro pe an. Contractul prevede exportul unei cantități de 2,5 TWh de electricitate pe an”, au precizat pentru Agerpres sursele menționate.

„Prim-ministrul Victor Ponta a primit astăzi (miercuri – n.r.) o delegație a Guvernului Albaniei formată din ministrul Dezvoltării Economice, Comerțului și Antreprenorialului, Arben Ahmetaj, și ministrul Energiei și Industriei, Damina Gjiknuri. Principala prioritate de etapă pe agenda economică bilaterală este cooperarea în domeniul energetic. Au fost analizate posibilitățile de export a energiei electrice din România pe piața albaneză, întărirea infrastructurii de interconectare, precum și o mai largă implicare a companiilor românești în proiecte energetice din Albania. Primul-ministru Victor Ponta a apreciat progresul realizat în discuțiile privind acordurile de export și a solicitat concretizarea acestora în următoarele săptămâni”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Consumul României de electricitate a fost anul trecut de 49,6 TWh, potrivit rapoartelor Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Prin urmare, cantitatea de energie care va merge la export în Albania echivalează cu 5% din consumul României din 2013.

În același timp, producția de energie a țării a fost de 55,7 TWh anul trecut.

Diferența dintre producție și consumul intern a fost reprezentată de consumul propriu tehnologic al centralelor și rețelelor și de exporturile de energie.

Anul trecut, România a exportat 2,47 TWh de energie electrică, mai arată datele oficiale ale ANRE.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor