România va exporta energie electrică în Albania

| Energie | de

Etichete: , , ,

Surse citate de Agerpres menționează că astăzi a fost semnat un acord între România și Albania care prevede exportul de energie electrică în valoare de un miliard de euro anual.

pret-energie-romania

„Ministrul Economiei, Constantin Niță, a negociat și a bătut palma cu omologul său albanez pentru un contract de un miliard de euro pe an. Contractul prevede exportul unei cantități de 2,5 TWh de electricitate pe an”, au precizat pentru Agerpres sursele menționate.

„Prim-ministrul Victor Ponta a primit astăzi (miercuri – n.r.) o delegație a Guvernului Albaniei formată din ministrul Dezvoltării Economice, Comerțului și Antreprenorialului, Arben Ahmetaj, și ministrul Energiei și Industriei, Damina Gjiknuri. Principala prioritate de etapă pe agenda economică bilaterală este cooperarea în domeniul energetic. Au fost analizate posibilitățile de export a energiei electrice din România pe piața albaneză, întărirea infrastructurii de interconectare, precum și o mai largă implicare a companiilor românești în proiecte energetice din Albania. Primul-ministru Victor Ponta a apreciat progresul realizat în discuțiile privind acordurile de export și a solicitat concretizarea acestora în următoarele săptămâni”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Consumul României de electricitate a fost anul trecut de 49,6 TWh, potrivit rapoartelor Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Prin urmare, cantitatea de energie care va merge la export în Albania echivalează cu 5% din consumul României din 2013.

În același timp, producția de energie a țării a fost de 55,7 TWh anul trecut.

Diferența dintre producție și consumul intern a fost reprezentată de consumul propriu tehnologic al centralelor și rețelelor și de exporturile de energie.

Anul trecut, România a exportat 2,47 TWh de energie electrică, mai arată datele oficiale ale ANRE.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde