agromonitor: România va exporta energie electrică în Albania

România va exporta energie electrică în Albania

| Energie | de

Etichete: , , ,

Surse citate de Agerpres menționează că astăzi a fost semnat un acord între România și Albania care prevede exportul de energie electrică în valoare de un miliard de euro anual.

pret-energie-romania

„Ministrul Economiei, Constantin Niță, a negociat și a bătut palma cu omologul său albanez pentru un contract de un miliard de euro pe an. Contractul prevede exportul unei cantități de 2,5 TWh de electricitate pe an”, au precizat pentru Agerpres sursele menționate.

„Prim-ministrul Victor Ponta a primit astăzi (miercuri – n.r.) o delegație a Guvernului Albaniei formată din ministrul Dezvoltării Economice, Comerțului și Antreprenorialului, Arben Ahmetaj, și ministrul Energiei și Industriei, Damina Gjiknuri. Principala prioritate de etapă pe agenda economică bilaterală este cooperarea în domeniul energetic. Au fost analizate posibilitățile de export a energiei electrice din România pe piața albaneză, întărirea infrastructurii de interconectare, precum și o mai largă implicare a companiilor românești în proiecte energetice din Albania. Primul-ministru Victor Ponta a apreciat progresul realizat în discuțiile privind acordurile de export și a solicitat concretizarea acestora în următoarele săptămâni”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Consumul României de electricitate a fost anul trecut de 49,6 TWh, potrivit rapoartelor Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Prin urmare, cantitatea de energie care va merge la export în Albania echivalează cu 5% din consumul României din 2013.

În același timp, producția de energie a țării a fost de 55,7 TWh anul trecut.

Diferența dintre producție și consumul intern a fost reprezentată de consumul propriu tehnologic al centralelor și rețelelor și de exporturile de energie.

Anul trecut, România a exportat 2,47 TWh de energie electrică, mai arată datele oficiale ale ANRE.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor