agromonitor: România și Moldova: Plan comun de acțiune în sectorul agricol

România și Moldova: Plan comun de acțiune în sectorul agricol

| Actualitate, Extern | de

Etichete: ,

vasile-bumacov-dacian-ciolos-daniel-constantin

Ministrul român al Agriculturii, Daniel Constantin, a semnat, joi, cu omologul său din Republica Moldova, un plan de acţiuni comune în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale.

Acordat semnat între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale al României şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova este valabil pentru perioada 2014-2015, în vederea consolidării cooperării în domeniul agricol. Potrivit acestui acord, se va crea un grup mixt de lucru în domeniul agriculturii, industriei alimentare şi dezvoltării rurale, constituit din reprezentanţi ai ambelor părți.

Planul de acțiuni prevede organizarea, alternativ în Republica Moldova şi România, a unor reuniuni ale grupului de lucru pentru a analiza evoluţiile înregistrate în colaborarea dintre cele două părţi, precum şi identificarea de noi domenii şi activităţi de cooperare bilaterală.

Părţile, în limitele competenţelor și în conformitate cu legislaţia internă şi tratatele internaţionale pe care le-au semnat, vor susţine cooperarea în următoarele domenii: vegetal şi protecţia plantelor, agricultură şi dezvoltare rurală, știinţă şi formare profesională, vinificaţie, zootehnie, agricultura ecologică.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor