agromonitor: România şi-a stabilit ca prioritate sprijinirea fermelor de familie

România şi-a stabilit ca prioritate sprijinirea fermelor de familie

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

Ministerul Agriculturii va continua să suțină dezvoltarea fermelor de familie, aceasta fiind o prioritate pentru actuala conducere.

ferme-de-familie-2014

Asta a declarat secretarul de stat în MADR, George Turtoi, care a participat, sâmbătă, la deschiderea sesiunii de Consultare a Societăţii Civile care precede cea de-a 29-a Conferinţă Regională FAO pentru Europa şi Asia Centrală, eveniment care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 29 martie-4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului.

Anul trecut, fondurile ramase din Programul National pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 au fost direcţionate pentru sprijinirea fermelor de familie.

Potrivit sursei citate, și pentru viitoarea perioadă de programare 2014-2020 România şi-a stabilit ca prioritatea numărul unu sprijinirea fermelor de familie. Acestea pot asigura o agricultură durabilă, nu numai din punct de vedere al producţiei, ci şi din punct de vedere social şi al stabilităţii economice.

Secretarul de stat a mai subliniat importanţa deosebită pe care o are societatea civilă şi mai ales aportul acesteia în vederea identificării de soluţii concrete pentru a evita problemele grave ale crizei alimentare şi de resurse cu care societatea actuală se confruntă.

„Societatea civilă din România este bine reprezentată astăzi aici, văd organizații cu care avem un istoric excelent de cooperare în conturarea politicilor publice si a căror voce se face bine auzită în societatea noastră. Schimburile de experiența care vor avea loc aici le vor permite, pe de o parte să-şi extindă viziunea asupra problemelor cu care ne confruntam la nivel global, iar pe de alta, să-şi aducă o importantă contribuție la găsirea unor soluții”, a punctat George Turtoi.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor