România şi-a stabilit ca prioritate sprijinirea fermelor de familie

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

Ministerul Agriculturii va continua să suțină dezvoltarea fermelor de familie, aceasta fiind o prioritate pentru actuala conducere.

ferme-de-familie-2014

Asta a declarat secretarul de stat în MADR, George Turtoi, care a participat, sâmbătă, la deschiderea sesiunii de Consultare a Societăţii Civile care precede cea de-a 29-a Conferinţă Regională FAO pentru Europa şi Asia Centrală, eveniment care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 29 martie-4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului.

Anul trecut, fondurile ramase din Programul National pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 au fost direcţionate pentru sprijinirea fermelor de familie.

Potrivit sursei citate, și pentru viitoarea perioadă de programare 2014-2020 România şi-a stabilit ca prioritatea numărul unu sprijinirea fermelor de familie. Acestea pot asigura o agricultură durabilă, nu numai din punct de vedere al producţiei, ci şi din punct de vedere social şi al stabilităţii economice.

Secretarul de stat a mai subliniat importanţa deosebită pe care o are societatea civilă şi mai ales aportul acesteia în vederea identificării de soluţii concrete pentru a evita problemele grave ale crizei alimentare şi de resurse cu care societatea actuală se confruntă.

„Societatea civilă din România este bine reprezentată astăzi aici, văd organizații cu care avem un istoric excelent de cooperare în conturarea politicilor publice si a căror voce se face bine auzită în societatea noastră. Schimburile de experiența care vor avea loc aici le vor permite, pe de o parte să-şi extindă viziunea asupra problemelor cu care ne confruntam la nivel global, iar pe de alta, să-şi aducă o importantă contribuție la găsirea unor soluții”, a punctat George Turtoi.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde