agromonitor: România ar putea să exporte ovine în China, guvernanții vehiculează cifra de 500.000 de capete

România ar putea să exporte ovine în China, guvernanții vehiculează cifra de 500.000 de capete

| Actualitate, Extern | de

Etichete: , ,

Vicepremierul Liviu Dragnea, aflat luna trecută la Beijing, afirmă că autoritățile chineze doresc să importe cereale şi carne de oaie din România.

La finalul unei întâlniri cu omologul său chinez, Zhang Gaoli,, vicepremierul român a declarat că „în ceea ce priveşte carrnea de ovine, dumnealor sunt dispuşi să începem imediat procedurile necesare pentru a se realiza acest export. În ceea ce priveşte laptele şi produsele din lapte, a promis că va analiza şi, în perioada imediat următoare, vor da un răspuns pe care îl va primi sigur Autoritatea Sanitar-Veterinară”.

Liviu Dragnea a mai precizat că „noi vrem să exportăm în jur de 500.000 de ovine, dar să vedem la ce nivel ajungem”

„Nu pot vorbi acum de cifra exactă pentru că abia astăzi, în urma discuţiilor, domnul viceprim-ministru mi-a promis că China acceptă să începem procedurile tehnice pentru acest lucru, ceea ce este o veste foarte bună pentru noi. Sperăm să ajungem la 500.000 de ovine. Cred că o sa începem intâi cu carnea de miel, dupa cum am discutat astăzi”, a spus vicepremierul.

Cei doi oficiali au discutat şi despre posibilitatea ca România să exporte cereale către China.

„Am discutat despre necesarul de cereale pe care îl are China, care este într-o situaţie în care are nevoie de cereale. Suprafaţa afectată pentru producţia de cereale în China este insuficientă pentru necesarul de consum din această ţară şi împreună am convenit să dezvoltăm posibilităţile de export masiv de cereale din România către China”, a mai spus Liviu Dragnea.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor