agromonitor: Reprezentantul unei bănci consideră că cei care lucrează în agricultură „nu produc mai nimic pentru economie”

Reprezentantul unei bănci consideră că cei care lucrează în agricultură „nu produc mai nimic pentru economie”

| Actualitate, Intern | de

Etichete:

Dan Bucşă, economist al Unicredit Bank AG, consideră că în România agricultura produce un „şomaj mascat” şi că ţăranii nu produc mai nimic pentru economie.

„Angajarea scade în continuare, aceasta fiind o altă problemă a ţărilor de la noi din regiune. În Romania aproape 30% din populaţie lucrează în agricultură, iar acela este un fel de şomaj mascat pentru că ei nu produc mai nimic pentru economie”, a declarat Dan Bucşă în cadrul unei conferinţe de profil.

România ocupă primul loc în Europa în topul ţărilor privind forţa de muncă disponibilă în agricultură. Astfel, 28,6% din angajaţii români lucrează în acest sector, ţara noastră fiind urmată de Polonia cu 13% şi Grecia cu 12%. Cel mai redus procentaj al angajaţilor din agricultură, de sub 2%, este înregistrat în Marea Britanie, Germania, Belgia, Malta şi Luxembourg.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor