Reprezentanții investitorilor în energia eoliană spun că modificările aduse legislației sunt incorecte

| Energie | de

Etichete: ,

energie-eoliana

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA) avertizează că decizia Guvernului de a aproba ordonanţa de urgenţă care modifică Legea 220/2008 este incorectă și va avea consecințe grave pentru economia românească.

„Trebuie precizat că modificarea legislaţiei care reglementează domeniul energetic nu se poate face printr-un OUG, prin urmare ordonanţa aprobată în cadrul şedinţei săptămânale de guvern din data de 4 iunie ar putea fi ilegală, încălcând totodată directive europene din domeniu. Drept urmare, membrii RWEA se vor adresa instituţiilor europene şi ale statului român competente pentru a clarifica acest aspect. În funcţie de propriile raţiuni de business, vor decide individual, dacă vor iniţia procese împotriva statului român în instanţele internaţionale”, au comunicat, miercuri, reprezentanții asociaţiei.

Ei acuză politicienii români că „schimbă din nou regulile în timpul jocului, un comportament care afectează grav încrederea investitorilor străini și implicit volumul investițiilor străine care intră anual în economia românească”.

„Amintim că în 2012, TVA și alte taxe plătite de producătorii de energie eoliană au contribuit cu 420 de milioane de euro la bugetul de stat al României”, se mai precizeaza in comunicat.

Guvernul a adoptat, marți, OUG privind modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde