agromonitor: Reprezentanții investitorilor în energia eoliană spun că modificările aduse legislației sunt incorecte

Reprezentanții investitorilor în energia eoliană spun că modificările aduse legislației sunt incorecte

| Energie | de

Etichete: ,

energie-eoliana

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA) avertizează că decizia Guvernului de a aproba ordonanţa de urgenţă care modifică Legea 220/2008 este incorectă și va avea consecințe grave pentru economia românească.

„Trebuie precizat că modificarea legislaţiei care reglementează domeniul energetic nu se poate face printr-un OUG, prin urmare ordonanţa aprobată în cadrul şedinţei săptămânale de guvern din data de 4 iunie ar putea fi ilegală, încălcând totodată directive europene din domeniu. Drept urmare, membrii RWEA se vor adresa instituţiilor europene şi ale statului român competente pentru a clarifica acest aspect. În funcţie de propriile raţiuni de business, vor decide individual, dacă vor iniţia procese împotriva statului român în instanţele internaţionale”, au comunicat, miercuri, reprezentanții asociaţiei.

Ei acuză politicienii români că „schimbă din nou regulile în timpul jocului, un comportament care afectează grav încrederea investitorilor străini și implicit volumul investițiilor străine care intră anual în economia românească”.

„Amintim că în 2012, TVA și alte taxe plătite de producătorii de energie eoliană au contribuit cu 420 de milioane de euro la bugetul de stat al României”, se mai precizeaza in comunicat.

Guvernul a adoptat, marți, OUG privind modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor