agromonitor: Reprezentanții instituțiilor agricole din Satu-Mare i-au prezentat prefectului problemele cu care se confruntă

Reprezentanții instituțiilor agricole din Satu-Mare i-au prezentat prefectului problemele cu care se confruntă

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram s-a întâlnit miercuri, 25 iunie 2014, de la ora 14,00, în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ cu șefii instituțiilor publice din subordinea Ministerului Agriculturii dar și cu reprezentanți ai altor instituții care colaborează cu acestea.

Din partea Instituției Prefectului au mai participat subprefectul Altfatter Tamaș, directorul de cancelarie al prefectului, Raul Băbțan, șeful Serviciului Monitorizare, Ramona Antonescu, consilierul Ioana Tulbu și consilierul pe linie de afaceri europene, Mircea Ciocan.

În sală au fost prezenți directorii sau coordonatorii instituțiilor următoare: Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor, Direcția pentru Agricultură Satu Mare, Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Satu Mare, Oficiul de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie, Agenția Domeniilor Statului-filiala Satu Mare, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare-filiala Satu Mare, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Electrică Distribuție Transilvania de Nord-Sucursala Satu Mare, Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

În cadrul ședinței de lucru s-au identificat și analizat problemele punctuale ale fiecărei instituții. Printre acestea s-au numărat lipsa de personal și încărcătura cu care se confruntă Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, dar și Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor. Un alt aspect sesizat în cadrul ședinței se referă la reacreditarea laboratorului din cadrul Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice Satu Mare pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli. În același timp s-a discutat despre semnarea unui protocol de colaborare între ANIF și Electrică în privința întreținerii și pazei transformatoarelor din stațiile de pompare.

Pe de altă parte, conducerea Oficiului de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie a solicitat sprijin din partea Instituției Prefectului pentru se ridica în municipiul Satu Mare interdicția de a crește animale mici de către acele persoane care fac parte din Asociația Crescătorilor de Animale Mici. Conducerea instituției a mai solicitat sprijin pentru organizarea unei expoziții de animale mari.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe conducerea Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit a adus în prim plan problemele cu care se confruntă autoritățile publice locale beneficiare de fonduri europene, fapt pentru prefectul a solicitat organizarea unei întâlniri cu primarii unităților administrativ-teritoriale respective. De asemenea, s-a convenit ca în următoare perioadă să aibă loc o reuniune cu tinerii fermieri de succes din județul Satu Mare.

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a solicitat colaborare între instituțiile din subordinea Ministerului Agriculturii pe tema gestiunii animalelor și pajiștilor. În plus, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a explicat directorilor prezenți că această întâlnire se va repeta lunar, iar cei prezenți vor trebui să prezinte soluțiile identificate pentru rezolvarea unor probleme sau deficiențe.

„Vă rog pe fiecare să vă mobilizați colegii, colaboratorii să fie deschiși, transparenți și să dea dovadă de profesionalism în toate acțiunile lor. Sprijiniți-i să se instruiască, să se formeze profesional în permanență. Eu vă asigur de tot sprijinul meu și al Instituției Prefectului în dermersurile dumneavoastră legale îndreptate spre binele cetățeanului”, a declarat prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor