Reprezentanții instituțiilor agricole din Satu-Mare i-au prezentat prefectului problemele cu care se confruntă

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram s-a întâlnit miercuri, 25 iunie 2014, de la ora 14,00, în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ cu șefii instituțiilor publice din subordinea Ministerului Agriculturii dar și cu reprezentanți ai altor instituții care colaborează cu acestea.

Din partea Instituției Prefectului au mai participat subprefectul Altfatter Tamaș, directorul de cancelarie al prefectului, Raul Băbțan, șeful Serviciului Monitorizare, Ramona Antonescu, consilierul Ioana Tulbu și consilierul pe linie de afaceri europene, Mircea Ciocan.

În sală au fost prezenți directorii sau coordonatorii instituțiilor următoare: Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor, Direcția pentru Agricultură Satu Mare, Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Satu Mare, Oficiul de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie, Agenția Domeniilor Statului-filiala Satu Mare, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare-filiala Satu Mare, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Electrică Distribuție Transilvania de Nord-Sucursala Satu Mare, Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

În cadrul ședinței de lucru s-au identificat și analizat problemele punctuale ale fiecărei instituții. Printre acestea s-au numărat lipsa de personal și încărcătura cu care se confruntă Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, dar și Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor. Un alt aspect sesizat în cadrul ședinței se referă la reacreditarea laboratorului din cadrul Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice Satu Mare pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli. În același timp s-a discutat despre semnarea unui protocol de colaborare între ANIF și Electrică în privința întreținerii și pazei transformatoarelor din stațiile de pompare.

Pe de altă parte, conducerea Oficiului de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie a solicitat sprijin din partea Instituției Prefectului pentru se ridica în municipiul Satu Mare interdicția de a crește animale mici de către acele persoane care fac parte din Asociația Crescătorilor de Animale Mici. Conducerea instituției a mai solicitat sprijin pentru organizarea unei expoziții de animale mari.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe conducerea Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit a adus în prim plan problemele cu care se confruntă autoritățile publice locale beneficiare de fonduri europene, fapt pentru prefectul a solicitat organizarea unei întâlniri cu primarii unităților administrativ-teritoriale respective. De asemenea, s-a convenit ca în următoare perioadă să aibă loc o reuniune cu tinerii fermieri de succes din județul Satu Mare.

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a solicitat colaborare între instituțiile din subordinea Ministerului Agriculturii pe tema gestiunii animalelor și pajiștilor. În plus, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a explicat directorilor prezenți că această întâlnire se va repeta lunar, iar cei prezenți vor trebui să prezinte soluțiile identificate pentru rezolvarea unor probleme sau deficiențe.

„Vă rog pe fiecare să vă mobilizați colegii, colaboratorii să fie deschiși, transparenți și să dea dovadă de profesionalism în toate acțiunile lor. Sprijiniți-i să se instruiască, să se formeze profesional în permanență. Eu vă asigur de tot sprijinul meu și al Instituției Prefectului în dermersurile dumneavoastră legale îndreptate spre binele cetățeanului”, a declarat prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde