agromonitor: Reforma PAC: Măsurile de ecologizare vor putea fi puse în aplicare fără a pune în pericol producția

Reforma PAC: Măsurile de ecologizare vor putea fi puse în aplicare fără a pune în pericol producția

| Politică agricolă | de

Etichete: ,

Copa-Cogeca a salutat, joi, într-un comunicat, declarația Comisiei Europene privind actele delegate pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC), subliniind că agricultorii vor fi în măsură să pună în aplicare măsurile de ecologizare din cadrul reformei fără a pune în pericol producția din UE.

„Acest lucru este esențial în contextul creșterii cererii de alimente, al scăderii stocurilor și al volatilității piețelor”, a spus președintele Copa, Albert Jan Maat.

„Am insistat foarte mult pentru a ne asigura că actele delegate respectă acordul politic privind reforma PAC încheiat de UE vara trecută și că nu vor fi retrase din producție terenuri arabile suplimentare (…) „Statele membre ar trebui să implementeze regulile PAC în mod similar în întreaga UE și să asigure condiții egale de concurență pentru agricultori”, a mai spus Albert Jan Maat.

Declarația publicată de Comisie ar trebui să reprezinte o asigurare în acest sens și să ofere agricultorilor suficientă flexibilitate în aplicarea cerințelor de ecologizare. Dacă condițiile sunt prea stricte, agricultorii vor opta pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol. Acum, miniștrii UE și europarlamentarii ar trebui să poată ajunge la un acord în această privință, se precizează în comunicatul Copa Cogeca.

Președintele Cogeca, Christian Pees, a declarat: „Conform acestei declarații, Comisia a acceptat să monitorizeze obligațiile pentru zonele de interes ecologic (EFA) corespunzătoare obligațiilor de ecologizare după primul an de reformă și să asigure minimizarea birocrației și condiții egale de concurență pentru agricultorii din UE. Dacă cerința de respectare a obligațiilor pentru EFA are drept rezultat o reducere considerabilă a potențialului de producție al UE, Comisia va revizui actul delegat relevant. S-au introdus și modificări legate de calculul privind culturile de fixare a azotului în EFA, recunoscând astfel beneficiile ecologice ale acestora, contribuind la planul privind proteinele și încadrându-se în prevederile acordului politic. Aceasta este o schimbare foarte binevenită.”

Următorul pas crucial este implementarea corespunzătoare a noilor reguli PAC în statele membre.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor