agromonitor: Reforma PAC: Măsurile de ecologizare vor putea fi puse în aplicare fără a pune în pericol producția

Reforma PAC: Măsurile de ecologizare vor putea fi puse în aplicare fără a pune în pericol producția

| Politică agricolă | de

Etichete: ,

Copa-Cogeca a salutat, joi, într-un comunicat, declarația Comisiei Europene privind actele delegate pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC), subliniind că agricultorii vor fi în măsură să pună în aplicare măsurile de ecologizare din cadrul reformei fără a pune în pericol producția din UE.

„Acest lucru este esențial în contextul creșterii cererii de alimente, al scăderii stocurilor și al volatilității piețelor”, a spus președintele Copa, Albert Jan Maat.

„Am insistat foarte mult pentru a ne asigura că actele delegate respectă acordul politic privind reforma PAC încheiat de UE vara trecută și că nu vor fi retrase din producție terenuri arabile suplimentare (…) „Statele membre ar trebui să implementeze regulile PAC în mod similar în întreaga UE și să asigure condiții egale de concurență pentru agricultori”, a mai spus Albert Jan Maat.

Declarația publicată de Comisie ar trebui să reprezinte o asigurare în acest sens și să ofere agricultorilor suficientă flexibilitate în aplicarea cerințelor de ecologizare. Dacă condițiile sunt prea stricte, agricultorii vor opta pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol. Acum, miniștrii UE și europarlamentarii ar trebui să poată ajunge la un acord în această privință, se precizează în comunicatul Copa Cogeca.

Președintele Cogeca, Christian Pees, a declarat: „Conform acestei declarații, Comisia a acceptat să monitorizeze obligațiile pentru zonele de interes ecologic (EFA) corespunzătoare obligațiilor de ecologizare după primul an de reformă și să asigure minimizarea birocrației și condiții egale de concurență pentru agricultorii din UE. Dacă cerința de respectare a obligațiilor pentru EFA are drept rezultat o reducere considerabilă a potențialului de producție al UE, Comisia va revizui actul delegat relevant. S-au introdus și modificări legate de calculul privind culturile de fixare a azotului în EFA, recunoscând astfel beneficiile ecologice ale acestora, contribuind la planul privind proteinele și încadrându-se în prevederile acordului politic. Aceasta este o schimbare foarte binevenită.”

Următorul pas crucial este implementarea corespunzătoare a noilor reguli PAC în statele membre.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor