agromonitor: Reducerea TVA-ului la fructe și legume ar putea intra în vigoare din 2015

Reducerea TVA-ului la fructe și legume ar putea intra în vigoare din 2015

| Financiar, Impozite şi taxe | de

Etichete: , , ,

tva-legume-fructe-tomate

Premierul victor Ponta a declarat, luni, la România TV, că analizează propunerea reducerii TVA-ului la produsele ecologice, dar și la fructe și legume, începând de anul următor.

„Sunt foarte hotărât ca, dacă nu putem mai repede, de la 1 ianuarie să aplicăm această reducere la legume, fructe, produse bio. Legumele și fructele reprezintă un domeniu extrem de sensibil la evaziune fiscală. La legume și fructe este o mare evaziune fiscală și este o concurență neloială producătorilor autohtoni”, a precizat Ponta.

Referindu-se la proiectul reducerii TVA-ului la carne și produsele din carne, acesta a mai spus că măsura „este mai dificilă”.

Reducerea TVA la produsele ecologice e susținută de autorități și de organizațiile reprezentative

Institutul Social Democrat „Ovidiu Șincai” în parteneriat cu Asociația Bio-România, organizează astăzi dezbaterea cu tema „TVA Verde în agricultură și alimentație”.

Reducerea TVA-ului la produsele ecologice este susținută de asociația Bio-România. Președintele organizației, Marian Cioceanu, a declarat că „dorim ca România să preia inițiativa implementării proiectului TVA Verde în domeniul agriculturii și alimentației și să se constituie într-un model european de succes în acest domeniu”.

„Vrem ca alimentele de bază certificate bio să aibă TVA zero, cele aflate în conversie TVA 3%, iar cele naturale, respectiv produsele care folosesc materie primă convențională, însă procesarea se face fără chimicale, să aibă o cotă de 9%, deși în România nu există o reglementare legislativă privind produsele naturale”, a mai spus Marian Cioceanu.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor