agromonitor: Reducerea TVA-ului la fructe și legume ar putea intra în vigoare din 2015

Reducerea TVA-ului la fructe și legume ar putea intra în vigoare din 2015

| Financiar, Impozite şi taxe | de

Etichete: , , ,

tva-legume-fructe-tomate

Premierul victor Ponta a declarat, luni, la România TV, că analizează propunerea reducerii TVA-ului la produsele ecologice, dar și la fructe și legume, începând de anul următor.

„Sunt foarte hotărât ca, dacă nu putem mai repede, de la 1 ianuarie să aplicăm această reducere la legume, fructe, produse bio. Legumele și fructele reprezintă un domeniu extrem de sensibil la evaziune fiscală. La legume și fructe este o mare evaziune fiscală și este o concurență neloială producătorilor autohtoni”, a precizat Ponta.

Referindu-se la proiectul reducerii TVA-ului la carne și produsele din carne, acesta a mai spus că măsura „este mai dificilă”.

Reducerea TVA la produsele ecologice e susținută de autorități și de organizațiile reprezentative

Institutul Social Democrat „Ovidiu Șincai” în parteneriat cu Asociația Bio-România, organizează astăzi dezbaterea cu tema „TVA Verde în agricultură și alimentație”.

Reducerea TVA-ului la produsele ecologice este susținută de asociația Bio-România. Președintele organizației, Marian Cioceanu, a declarat că „dorim ca România să preia inițiativa implementării proiectului TVA Verde în domeniul agriculturii și alimentației și să se constituie într-un model european de succes în acest domeniu”.

„Vrem ca alimentele de bază certificate bio să aibă TVA zero, cele aflate în conversie TVA 3%, iar cele naturale, respectiv produsele care folosesc materie primă convențională, însă procesarea se face fără chimicale, să aibă o cotă de 9%, deși în România nu există o reglementare legislativă privind produsele naturale”, a mai spus Marian Cioceanu.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor