agromonitor: Rapița a înflorit mai devreme anul acesta

Rapița a înflorit mai devreme anul acesta

| Cereale şi plante tehnice, Vegetal | de

Etichete: , , , , ,

În județul Galați au fost înființate în toamnă 15.517 hectare de culturi de rapiţă. Starea culturilor este bună în acest moment, deși au existat și aici probleme datorate variațiilor de temperatură.

Fermierii din județ spun că rapița a înflorit mai devreme anul acesta cu circa două săptămâni.

Dorin Buruiană, care lucrează 800 de hectare de rapiță în comuna Rediu, spune că vremea rece din ultima perioadă face dificilă polenizarea.

„Fără această polenizare, lucrurile stau pe loc. La acest moment, cultura arată bine. Aşteptăm să se încălzească şi sperăm că se va rezolva, astfel, şi problema polenizării”, a declarat cultivatorul pentru ziarul regional Viața Liberă.

agrometeo-aprilie-rapita-in-aprilie

Informațiile Administrației Naționale de Meteorologie sunt încurajatoare. În Dobrogea, până pe 11 mai, valorile de temperatură vor fi în creştere uşoară şi treptată mai ales la valorile maxime diurne, care vor ajunge pe 11 mai la o medie de 20 de grade, în timp ce minimele vor fi, în medie, de aproximativ 11 grade.

În Moldova, se estimează o încălzire uşoară şi treptată, astfel încât, pe data de 11 mai, media maximelor va fi de 19…20 de grade, iar cea a minimelor în jur de 8 grade.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor