agromonitor: Propuneri de eficientizare a demersului privind modificarea Codului Silvic

Propuneri de eficientizare a demersului privind modificarea Codului Silvic

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , ,

dezbatere-oradea-codul-silvic

Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, au participat, sâmbătă, la dezbaterea organizată la Oradea având drept teme proiectul de Cod silvic şi impactul modificărilor aduse acestuia asupra activităţii silvice şi economice, precum şi alte probleme pe care autorităţile locale le întâmpină în domeniile pădurilor şi apelor.

În cadrul dezbaterilor, prefectul Eugeniu Avram a insistat asupra necesităţii armonizării prevederilor din proiectul de modificare a Codului Silvic cu reglementările în vigoare privind legile fondului funciar şi a actului normativ asumat recent de Guvern privind restituirea proprietăţilor.

De asemenea, pornind de la aspecte de ordin practic, prefectul Avram a adresat celor doi oficiali guvernamentali solicitarea de a avea în vedere, după intrarea în vigoare a proiectului de lege, elaborarea cât mai curând posibil a normelor metodologice de aplicare, care să fie cât mai concrete şi să nu lase posibilitatea de interpretare, în caz contrar existând riscul ca actul normativ să nu fie un instrument eficient în corectarea aspectelor negative din domeniul silvic, în principal a tăierilor ilegale, şi, totodată, să nu aibă efectul scontat asupra activităţii silvice şi economice.

Cu acest prilej, prefectul Eugeniu Avram i-a înmânat ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Silvicultură o informare privind punctele de vedere exprimate de Instituţia Prefectului şi instituţiile cu atribuţii în domeniul silvic din judeţul Satu Mare cu privire la proiectul de modificare a Codului Silvic dar şi alte aspecte legate de aplicarea unitară a legislaţiei fondului funciar în restituirea terenurilor forestiere.

Având în vedere problemele cu care autorităţile sătmărene s-au confruntat în această primăvară ca urmare a ploilor abundente, prefectul Eugeniu Avram a prezentat ministrului Lucia Varga o informare cu privire la aspectele înregistrate şi a cerut sprijin pentru alocarea fondurilor necesare realizării în acest an a lucrărilor hidrotehnice ce se impun pe cursurile de apă din judeţ.

De asemenea, oficialul guvernamental a fost informat în legătură cu demersurile pentru adoptarea unui act normativ care să reglementeze plata taxei de desecare în cazul terenurilor afectate de băltirea apelor prin acordarea unui sprijin de la bugetul de stat pentru producătorii agricoli afectaţi de acest fenomen.

Organizarea dezbaterii de la Oradea a avut la bază demersul Guvernului de a adopta, în scurt timp, proiectul de lege de modificare a Codului Silvic, considerându-se că dezbaterile pe marginea acestui proiect sunt deosebit de importante în procesul de identificare a celor mai bune soluţii de implementare a măsurilor propuse in proiect, în acord cu nevoile şi posibilităţile reale din teritoriu.

Discuţiile purtate cu factorii implicaţi în acest demers au avut şi menirea de a pune bazele colaborărilor ulterioare în aplicarea funcţională în teritoriu a măsurilor propuse prin proiectul de lege.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor