agromonitor: Propunerea de modificare a legii apiculturii, dezbătută azi în Camera Deputaților

Propunerea de modificare a legii apiculturii, dezbătută azi în Camera Deputaților

| Politică agricolă | de

Etichete: , ,

Plenul Camerei Deputaților dezbate pe articole, miercuri, 23 aprilie, propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii apiculturii.

Propunerea legislativă are ca obiect completarea Legii apiculturii nr. 89/1998, republicată, în vederea prevenirii intoxicaţiilor familiilor de albine datorate substanţelor chimice folosite în acţiunile de fito-protecţie.

În luna februarie Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților a hotărât, cu unanimitate de de voturi, respingerea propunerii legislative.

Forma propusă de inițiator propunea completarea articolului 12 din Legea apiculturii cu două noi paragrafe:

În vecinătatea fermelor apicole se vor efectua lucrări de stropire doar cu produse chimice selective în combaterea bolilor și dăunătorilor din apicultură și silvicultură, cu un grad de toxicitate minim, care să asigure protejarea albinelor. Durata lucrărilor de stropire va fi de maxim 48 de ore.

În cazul în care un apicultor face sesizare la Garda de Mediu, Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor pentru lucrările de stropire efectuate în zonă, instituțiile sesizate au obligația de a anunța reclamantul în vederea participării la recoltarea de probe pe baza cărora se va determina soluția care a fost utilizată la stropit. Cheltuiala pentru aceste investigații va fi suportată de apicultor.

Atât Comisiile pentru agricultură din Parlament cât și Guvernul nu susțin inițiativa legislativă, considerând că modificările propuse se regăsesc deja în legislația în vigoare (ordonanța 195/2005 și ordonanța 34/2012).

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor