Propunerea de modificare a legii apiculturii, dezbătută azi în Camera Deputaților

| Politică agricolă | de

Etichete: , ,

Plenul Camerei Deputaților dezbate pe articole, miercuri, 23 aprilie, propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii apiculturii.

Propunerea legislativă are ca obiect completarea Legii apiculturii nr. 89/1998, republicată, în vederea prevenirii intoxicaţiilor familiilor de albine datorate substanţelor chimice folosite în acţiunile de fito-protecţie.

În luna februarie Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților a hotărât, cu unanimitate de de voturi, respingerea propunerii legislative.

Forma propusă de inițiator propunea completarea articolului 12 din Legea apiculturii cu două noi paragrafe:

În vecinătatea fermelor apicole se vor efectua lucrări de stropire doar cu produse chimice selective în combaterea bolilor și dăunătorilor din apicultură și silvicultură, cu un grad de toxicitate minim, care să asigure protejarea albinelor. Durata lucrărilor de stropire va fi de maxim 48 de ore.

În cazul în care un apicultor face sesizare la Garda de Mediu, Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor pentru lucrările de stropire efectuate în zonă, instituțiile sesizate au obligația de a anunța reclamantul în vederea participării la recoltarea de probe pe baza cărora se va determina soluția care a fost utilizată la stropit. Cheltuiala pentru aceste investigații va fi suportată de apicultor.

Atât Comisiile pentru agricultură din Parlament cât și Guvernul nu susțin inițiativa legislativă, considerând că modificările propuse se regăsesc deja în legislația în vigoare (ordonanța 195/2005 și ordonanța 34/2012).

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde