Propunere legislativă: Sprijinul acordat federaţiilor de producători agricoli, pentru reprezentare la nivel european

| Politică agricolă | de

Etichete: ,

Reprezentarea organizațiilor profesionale din agricultură la nivel european, cu un angajament pe termen lung, prin implicarea fermierilor mici și mari pentru a evita polarizarea, va contribui consistent la modernizarea agriculturii din România, spun iniţiatorii unei legi menite să reglementeze acordarea unui sprijin financiar federaţiilor de producători agricoli din România, pentru reprezentarea la nivel european.

Beneficiarii sprijinului financiar sunt federațiile cu reprezentare națională, legal constituite, care au reprezentare la nivel european și își desfășoară activitatea în grupurile de lucru ale organizațiilor agricultorilor europeni de la Bruxelles.

Potrivit expunerii de motive, afilierea federaților de producători din România la organizațiile profesionale europene este un proces deosebit de important deoarece structurile de lucru ale organizațiilor profesionale europene au un cuvânt important de spus în abordarea și elaborarea politicilor agricole de la nivelul Uniunii Europene.

Structurile de lucru ale organizaților profesionale europene permit reprezentanților Uniunii Europene, din diferite sectoare și domenii de activitate, să abordeze împreună problemele ce apar, să propună soluții și să asigure coordonarea activităților în contextul global al agriculturii, al politicii agricole și al politicii în general, să aibă în vedere stimularea competitivității agricultorilor, asigurarea securității alimentare a populației și protejarea mediului.

Organizațiile profesionale din Uniunea Europeană, organizațiile membre și membrii lor sunt în permanență conectați între ei cât și cu reprezentanți ai altor domenii socio-economice ale societății civile care, direct sau indirect, au legatura cu sectorul agricol”, au susținut inițiatorii propunerii legislative.

Acordarea sprijinului financiar va rezulta din protocolul privind condițiile de aderare a organizațiilor profesionale ale producătorilor din România la Comitetul Organizațiilor Profesionale din Agricultura Uniunii Europene și la Comitetul General al Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeana (COPA-COGECA).

Sprijinul financiar se obține în urma depunerii cererii de finanțare: 80% din valoarea totală până la sfârșitul lunii martie a fiecarui an; restul de 20% până la sfârșitul lunii noiembrie a fiecărui an calendaristic.

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde