agromonitor: Propunere legislativă: Sprijinul acordat federaţiilor de producători agricoli, pentru reprezentare la nivel european

Propunere legislativă: Sprijinul acordat federaţiilor de producători agricoli, pentru reprezentare la nivel european

| Politică agricolă | de

Etichete: ,

Reprezentarea organizațiilor profesionale din agricultură la nivel european, cu un angajament pe termen lung, prin implicarea fermierilor mici și mari pentru a evita polarizarea, va contribui consistent la modernizarea agriculturii din România, spun iniţiatorii unei legi menite să reglementeze acordarea unui sprijin financiar federaţiilor de producători agricoli din România, pentru reprezentarea la nivel european.

Beneficiarii sprijinului financiar sunt federațiile cu reprezentare națională, legal constituite, care au reprezentare la nivel european și își desfășoară activitatea în grupurile de lucru ale organizațiilor agricultorilor europeni de la Bruxelles.

Potrivit expunerii de motive, afilierea federaților de producători din România la organizațiile profesionale europene este un proces deosebit de important deoarece structurile de lucru ale organizațiilor profesionale europene au un cuvânt important de spus în abordarea și elaborarea politicilor agricole de la nivelul Uniunii Europene.

Structurile de lucru ale organizaților profesionale europene permit reprezentanților Uniunii Europene, din diferite sectoare și domenii de activitate, să abordeze împreună problemele ce apar, să propună soluții și să asigure coordonarea activităților în contextul global al agriculturii, al politicii agricole și al politicii în general, să aibă în vedere stimularea competitivității agricultorilor, asigurarea securității alimentare a populației și protejarea mediului.

Organizațiile profesionale din Uniunea Europeană, organizațiile membre și membrii lor sunt în permanență conectați între ei cât și cu reprezentanți ai altor domenii socio-economice ale societății civile care, direct sau indirect, au legatura cu sectorul agricol”, au susținut inițiatorii propunerii legislative.

Acordarea sprijinului financiar va rezulta din protocolul privind condițiile de aderare a organizațiilor profesionale ale producătorilor din România la Comitetul Organizațiilor Profesionale din Agricultura Uniunii Europene și la Comitetul General al Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeana (COPA-COGECA).

Sprijinul financiar se obține în urma depunerii cererii de finanțare: 80% din valoarea totală până la sfârșitul lunii martie a fiecarui an; restul de 20% până la sfârșitul lunii noiembrie a fiecărui an calendaristic.

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor