Prognoza agrometeorologică pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2014

| Actualitate, Agrometeo | de

Etichete: , ,

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, sâmbătă, estimările privind perioada 29 martie – 4 aprilie 2014.

agrometeo-martie-2014-prognoza

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci în toate regiunile agricole ale țării, cu temperaturi minime ale aerului cuprinse între -5 și 8 grade Celsius și maxime de 7 până la 21 grade Celsius.

ANM atrage atenția că sunt condiţii de producere a brumei, îndeosebi în nordul, centrul şi estul ţării.

Temperatură optimă pentru semănat la nivelul solului

Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 5 cm va prezenta valori cuprinse între 8…17°C în cea mai mare parte a teritoriului, favorabile pregătirii patului germinativ în vederea semănatului la culturile de primăvară din prima urgenţă (ovăz, orzoaică, mazăre, borceag), precum şi la sfecla de zahăr.

Ploi locale și deficit de umiditate în sol în vest, est, local în estul și sud-estul teritoriului

În intervalul menționat ploi locale, însoţite de intensificări temporare ale vântului, în majoritatea zonelor de cultură. Rezerva de umiditate accesibilă plantelor de grâu de toamnă pe adâncimea de sol 0-100 cm, se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi local optime, în majoritatea regiunilor agricole. Deficite de umiditate în sol se vor menţine în vestul, estul şi local în sud-estul şi centrul ţării.

În stratul de sol 0-20 cm (ogor), aprovizionarea cu apă se va situa în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a teritoriului. În vestul şi local în estul, sud-estul şi centrul ţării se va semnala seceta pedologică moderată.

Sursa informațiilor prezentate: Administrația Națională de Meteorologie, meteoromania.ro

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde