agromonitor: Prognoza agrometeorologică pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2014

Prognoza agrometeorologică pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2014

| Actualitate, Agrometeo | de

Etichete: , ,

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, sâmbătă, estimările privind perioada 29 martie – 4 aprilie 2014.

agrometeo-martie-2014-prognoza

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci în toate regiunile agricole ale țării, cu temperaturi minime ale aerului cuprinse între -5 și 8 grade Celsius și maxime de 7 până la 21 grade Celsius.

ANM atrage atenția că sunt condiţii de producere a brumei, îndeosebi în nordul, centrul şi estul ţării.

Temperatură optimă pentru semănat la nivelul solului

Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 5 cm va prezenta valori cuprinse între 8…17°C în cea mai mare parte a teritoriului, favorabile pregătirii patului germinativ în vederea semănatului la culturile de primăvară din prima urgenţă (ovăz, orzoaică, mazăre, borceag), precum şi la sfecla de zahăr.

Ploi locale și deficit de umiditate în sol în vest, est, local în estul și sud-estul teritoriului

În intervalul menționat ploi locale, însoţite de intensificări temporare ale vântului, în majoritatea zonelor de cultură. Rezerva de umiditate accesibilă plantelor de grâu de toamnă pe adâncimea de sol 0-100 cm, se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi local optime, în majoritatea regiunilor agricole. Deficite de umiditate în sol se vor menţine în vestul, estul şi local în sud-estul şi centrul ţării.

În stratul de sol 0-20 cm (ogor), aprovizionarea cu apă se va situa în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a teritoriului. În vestul şi local în estul, sud-estul şi centrul ţării se va semnala seceta pedologică moderată.

Sursa informațiilor prezentate: Administrația Națională de Meteorologie, meteoromania.ro

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor