agromonitor: Prognoza agrometeorologică pentru perioada 29 aprilie – 5 mai 2014

Prognoza agrometeorologică pentru perioada 29 aprilie – 5 mai 2014

| Actualitate, Agrometeo | de

Etichete: , ,

Perioada 29 aprilie – 5 mai se va caracteriza printr-o vreme în general normală sub aspect termic, pe aproape întreg teritoriul agricol al ţării, informează Administrația Națională de Meteorologie.

agrometeo-mai-2014

Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 8…17°C, în aproape toată ţara, valori apropiate de mediile multianuale. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 15…23°C, în toate regiunile agricole. Temperatura minimă a aerului va fi cuprinsă între 2…12°C în cea mai mare parte a zonelor de cultură.

Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 5 cm va înregistra valori cuprinse între 10…20°C în majoritatea regiunilor agricole, limite favorabile parcurgerii proceselor vegetative la culturile de primăvară înfiinţate până în prezent, precum şi continuării însămânţărilor la speciile de prăşitoare.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi locale, cu caracter de aversă, fiind însoţite de descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului şi izolat căderi de grindină, în aproape toată ţara. Local, precipitaţiile pot fi mai însemnate cantitativ, îndeosebi în prima parte a intervalului.

Aprovizionarea cu apă accesibilă plantelor de grâu de toamnă pe adâncimea de sol 0-100 cm, se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, pe suprafeţe agricole extinse din Oltenia, Muntenia, Transilvania şi Moldova.

În sud-estul, vestul şi local în estul ţării, se va semnala seceta pedologică moderată şi local puternică. În stratul de sol 0-20 cm / ogor, rezerva de umiditate va prezenta valori satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, Moldovei, sudul și izolat în centrul Transilvaniei, local în estul Banatului. Deficite de apă în sol (secetă pedologică moderată și local puternică) se vor înregistra în Crișana, Maramureș, Dobrogea, pe suprafeţe extinse din Banat, nordul și vestul Transilvaniei, estul Munteniei, izolat în nordul Moldovei.

Condiţiile agrometeorologice prognozate vor determina desfăşurarea normală a proceselor biologice ale culturilor agricole, pe majoritatea suprafeţelor, ritmurile de creştere şi dezvoltare ale plantelor fiind chiar mai intense în zonele de câmpie din sudul şi vestul ţării.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor