Prognoza agrometeorologică pentru perioada 20 – 26 mai 2014

| Actualitate, Agrometeo | de

Etichete: ,

În perioada 20 – 26 mai vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 20 până la 30 de grade Celsius, în vreme ce minimele se vor încadra între 7 și 18 grade Celsius.

agrometeo-aprilie-rapita-in-aprilie

Potrivit datelor oferite de Administrația Națională de Meteorologie, temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 10 cm va oscila între 16…26°C în toate zonele de cultură, temperaturi optime parcurgerii proceselor de creştere şi dezvoltare ale speciilor de primăvară semănate până în prezent.

Se prognozează ploi locale, sub formă de aversă, însoţite de descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului şi izolat, căderi de grindină. Local, vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate din punct de vedere agricol.

Meteorologii anunță că rezerva de apă accesibilă plantelor de grâu de toamnă pe adâncimea de sol 0-100 cm, se va situa în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a suprafeţelor agricole ale ţării.

Seceta pedologică moderată şi izolat puternică se va semnala în Maramureş, cea mai mare parte a Crişanei şi Dobrogei, estul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei, local în nordul şi sud-estul Moldovei.

În cultura de porumb, aprovizionarea cu apă în stratul de sol 0-20 cm, se va încadraîn limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în majoritatea zonelor de cultură.

În nord-estul Munteniei se vor semnala excese de apă în sol. Seceta pedologică moderată, puternică şi local extremă se va înregistra în Maramureş, nordul Transilvaniei, nord-estul Crişanei, cea mai mare parte a Dobrogei, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde