agromonitor: Prognoza agrometeorologică pentru perioada 20 – 26 mai 2014

Prognoza agrometeorologică pentru perioada 20 – 26 mai 2014

| Actualitate, Agrometeo | de

Etichete: ,

În perioada 20 – 26 mai vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 20 până la 30 de grade Celsius, în vreme ce minimele se vor încadra între 7 și 18 grade Celsius.

agrometeo-aprilie-rapita-in-aprilie

Potrivit datelor oferite de Administrația Națională de Meteorologie, temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 10 cm va oscila între 16…26°C în toate zonele de cultură, temperaturi optime parcurgerii proceselor de creştere şi dezvoltare ale speciilor de primăvară semănate până în prezent.

Se prognozează ploi locale, sub formă de aversă, însoţite de descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului şi izolat, căderi de grindină. Local, vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate din punct de vedere agricol.

Meteorologii anunță că rezerva de apă accesibilă plantelor de grâu de toamnă pe adâncimea de sol 0-100 cm, se va situa în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a suprafeţelor agricole ale ţării.

Seceta pedologică moderată şi izolat puternică se va semnala în Maramureş, cea mai mare parte a Crişanei şi Dobrogei, estul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei, local în nordul şi sud-estul Moldovei.

În cultura de porumb, aprovizionarea cu apă în stratul de sol 0-20 cm, se va încadraîn limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în majoritatea zonelor de cultură.

În nord-estul Munteniei se vor semnala excese de apă în sol. Seceta pedologică moderată, puternică şi local extremă se va înregistra în Maramureş, nordul Transilvaniei, nord-estul Crişanei, cea mai mare parte a Dobrogei, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor