Prognoza agrometeorologică 5 – 9 mai 2014

| Actualitate, Agrometeo | de

Etichete: , ,

Ploile vor continua în perioada 5-9 mai 2014, se precizează în buletinul agrometeorologic dat publicității de Administrația Națională de Meteorologie.

agrometeo-luna-mai-2014-meteo-vremea

Se vor înregistra ploi sub formă de aversă, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi local căderi de grindină, în cea mai mare parte a zonelor de cultură. Cantităţile de apă pot depăşi 15-20 l/mp şi izolat chiar, 30-35 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 25 de grade, în vreme ce minimele se vor încadra între 3 și 13 grade Celsius, la nivelul întregii țări. La nivelul solului, la adâncimea de de 5 cm, temperatura va fi de 11 până la 20 de grade.

Rezerva de umiditate accesibilă plantelor de grâu de toamnă pe adâncimea de sol 0-100 cm, se va menţine în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, Transilvaniei și Moldovei. În Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea, vestul și local în centrul Transilvaniei, estul Munteniei, nordul și sud-estul Moldovei se va semnala seceta pedologică moderată și local puternică.

În stratul de sol 0-20 cm / ogor, aprovizionarea cu apă se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în Oltenia, pe suprafeţe extinse din Muntenia, Moldova, sudul și estul Transilvaniei, local în estul Banatului.

Deficite de umiditate în sol, seceta pedologică fiind moderată și local puternică, se vor înregistra în Crișana, Maramureș, Dobrogea, cea mai mare parte a Banatului, nordul și vestul Transilvaniei, estul Munteniei, izolat în nord-estul și sud-estul Moldovei.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde