agromonitor: Prognoza agrometeorologică 5 – 9 mai 2014

Prognoza agrometeorologică 5 – 9 mai 2014

| Actualitate, Agrometeo | de

Etichete: , ,

Ploile vor continua în perioada 5-9 mai 2014, se precizează în buletinul agrometeorologic dat publicității de Administrația Națională de Meteorologie.

agrometeo-luna-mai-2014-meteo-vremea

Se vor înregistra ploi sub formă de aversă, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi local căderi de grindină, în cea mai mare parte a zonelor de cultură. Cantităţile de apă pot depăşi 15-20 l/mp şi izolat chiar, 30-35 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 25 de grade, în vreme ce minimele se vor încadra între 3 și 13 grade Celsius, la nivelul întregii țări. La nivelul solului, la adâncimea de de 5 cm, temperatura va fi de 11 până la 20 de grade.

Rezerva de umiditate accesibilă plantelor de grâu de toamnă pe adâncimea de sol 0-100 cm, se va menţine în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, Transilvaniei și Moldovei. În Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea, vestul și local în centrul Transilvaniei, estul Munteniei, nordul și sud-estul Moldovei se va semnala seceta pedologică moderată și local puternică.

În stratul de sol 0-20 cm / ogor, aprovizionarea cu apă se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în Oltenia, pe suprafeţe extinse din Muntenia, Moldova, sudul și estul Transilvaniei, local în estul Banatului.

Deficite de umiditate în sol, seceta pedologică fiind moderată și local puternică, se vor înregistra în Crișana, Maramureș, Dobrogea, cea mai mare parte a Banatului, nordul și vestul Transilvaniei, estul Munteniei, izolat în nord-estul și sud-estul Moldovei.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor