Produsele specifice transilvănene dau elan economiilor locale

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

Am promovat Transilvania cu oamenii, valorile și produsele ei în Europa, iar un exemplu în acest sens este ceapa din Pericei, care nu numai că a a ajuns la Bruxelles, dar este pe cale să capete și indicație geografică în UE, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler, candidat al UDMR la Parlamentul European, cu ocazia vizitării standului localității Pericei organizat la Festivalul Minorităților Naționale din Sălaj care a avut loc duminică la Zalău.

„Trebuie să folosim toate mijloacele pentru a promova Transilvania, iar în acest scop trebuie să găsim parteneri. Susținerea, promovarea, dar și înregistrarea produselor specifice transilvănene reprezintă una dintre preocupările noastre, mai ales că știm faptul că viitorul în Europa este al produselor și valorilor locale. Tocmai de aceea, trebuie și noi să le valorificăm pe ale noastre pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă. În munca noastră de a promova Transilvania, la invitația noastră au ajuns la Bruxelles sau Strasbourg artiști, oameni de știință, sportivi, întreprinzători de succes, precum și tineri talentați din comunitatea noastră. Trebuie să avem grijă de aceste valori, pentru că acestea transformă Transilvania într-un loc aparte”, a afirmat europarlamentarul Iuliu Winkler.

El a adăugat că Parlamentul European este un loc important unde să aduci și să promovezi valorile transilvane.

„În această muncă de promovare, Parlamentul European este un loc important, pentru că aici putem ajunge direct la reprezentanții celor 28 de state membre, pentru a atinge obiectivele comunității noastre. Evenimentele pe care le organizăm în Parlament sunt elemente importante care fac parte din munca de identificare a partenerilor de dialog”, a explicat candidatul UDMR.

În octombrie 2011, la invitația europarlamentarului Iuliu Winkler, comuna Pericei a fost prezentă în Parlamentul European cu expoziția multimedia „Pericei, Transilvania — Agricultură de Cartea Recordurilor”, care s-a bucurat de patronajul comisarului pentru Agricultură, Dacian Cioloș.

Expoziția a avut un real succes, multă vreme după eveniment vorbindu-se despre ceapa din Pericei.

În 2007, comuna sălăjeană a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă cunună de ceapă din lume, de 4.157 de m, dar și cu un monument de 6,5 m dedicat cepei. Cei din Pericei spun că ceapa lor are o aromă deosebită și este specială mulțumită climei, așezării și calității pământului.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde