agromonitor: Produsele specifice transilvănene dau elan economiilor locale

Produsele specifice transilvănene dau elan economiilor locale

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

Am promovat Transilvania cu oamenii, valorile și produsele ei în Europa, iar un exemplu în acest sens este ceapa din Pericei, care nu numai că a a ajuns la Bruxelles, dar este pe cale să capete și indicație geografică în UE, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler, candidat al UDMR la Parlamentul European, cu ocazia vizitării standului localității Pericei organizat la Festivalul Minorităților Naționale din Sălaj care a avut loc duminică la Zalău.

„Trebuie să folosim toate mijloacele pentru a promova Transilvania, iar în acest scop trebuie să găsim parteneri. Susținerea, promovarea, dar și înregistrarea produselor specifice transilvănene reprezintă una dintre preocupările noastre, mai ales că știm faptul că viitorul în Europa este al produselor și valorilor locale. Tocmai de aceea, trebuie și noi să le valorificăm pe ale noastre pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă. În munca noastră de a promova Transilvania, la invitația noastră au ajuns la Bruxelles sau Strasbourg artiști, oameni de știință, sportivi, întreprinzători de succes, precum și tineri talentați din comunitatea noastră. Trebuie să avem grijă de aceste valori, pentru că acestea transformă Transilvania într-un loc aparte”, a afirmat europarlamentarul Iuliu Winkler.

El a adăugat că Parlamentul European este un loc important unde să aduci și să promovezi valorile transilvane.

„În această muncă de promovare, Parlamentul European este un loc important, pentru că aici putem ajunge direct la reprezentanții celor 28 de state membre, pentru a atinge obiectivele comunității noastre. Evenimentele pe care le organizăm în Parlament sunt elemente importante care fac parte din munca de identificare a partenerilor de dialog”, a explicat candidatul UDMR.

În octombrie 2011, la invitația europarlamentarului Iuliu Winkler, comuna Pericei a fost prezentă în Parlamentul European cu expoziția multimedia „Pericei, Transilvania — Agricultură de Cartea Recordurilor”, care s-a bucurat de patronajul comisarului pentru Agricultură, Dacian Cioloș.

Expoziția a avut un real succes, multă vreme după eveniment vorbindu-se despre ceapa din Pericei.

În 2007, comuna sălăjeană a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă cunună de ceapă din lume, de 4.157 de m, dar și cu un monument de 6,5 m dedicat cepei. Cei din Pericei spun că ceapa lor are o aromă deosebită și este specială mulțumită climei, așezării și calității pământului.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor