agromonitor: Producția de soia 2014: Marca standard europeană pentru soia

Producția de soia 2014: Marca standard europeană pentru soia

| Cereale şi plante tehnice, Vegetal | de

Etichete: , , , ,

Federația Națională PRO AGRO împreună cu Asociația Donau Soja au organizat miercuri, 5 martie, la București, sesiunea de informare „Donau Soja – Marca standard europeană pentru soia – Oportunități pentru fermierii români”.

productie-soia-2014

Evenimentul a reunit 70 de participanti si a avut drept obiectiv facilitarea contactelor si dezvoltarea relatiilor de afaceri intre fermierii si procesatorii din PRO AGRO si procesatorii, utilizatorii, certificatorii si furnizorii de seminte din Donau Soja. Asociatia Donau Soja isi continuă astfel actiunile dedicate fermierilor din Romania prin organizarea acestei sesiuni de informare in parteneriat cu Federatia Natională PRO AGRO.

In cadrul dezbaterii au fost prezentate programul Donau Soja, proceduri de certificare, avantaje si dezavantaje (calitatea semintelor si disponibilitatea acestora, certificarea originii si fără OMG, documentatia necesară, teste si analize), volumul de soia estimat pentru 2014.

„Membrii Federației susțin acest demers și consideră necesar ca această cultură de soia să facă parte din asolamentele lor, aceștia putând să beneficieze și de posibilitățile financiare care sunt oferite prin această cultură”, a declarat Florentin Bercu, directorul executiv al PRO AGRO.

Potrivit informatiilor oferite de catre Dragoș Dima, reprezentantul Asociației Danube Soya România, în prezent sunt 11 țări care au aderat la proiectul soiei dunărene, cu 125 de membri din tot spectrul de interes al culturii de soia (firme de cercetare, firme de semințe, de inputuri, de utilaje agricole, de servicii, retaileri – Spar, Rewe etc.), iar acest număr crește. România este una dintre țările vizate de proiect, având poate cel mai mare potențial de creștere și cultivare a soiei non-OMG.

„Sesiunea de informare este primul eveniment desfasurat impreuna de cand Pro Agro a devenit membru al asociatiei Donau Soja. Prin participarea, prezentarile si interventiile celor aproape 70 de invitati din Romania si strainatate obiectivele intalnirii au fost realizate cu succes. Am fost onorati de prezenta, interventia si contributia la succesul evenimentului a distinselor reprezentante ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, doamna Director General Elena Tatomir si doamna Consilier Superior Tatiana Preda, carora le multumesc pe aceasta cale. Am convingerea ca viitorul va aduce cele doua structuri asociative – Pro Agro si Donau Soja – intr-o mai stransa colaborare”, a declarat Dragos Dima.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor