Producția de soia 2014: Marca standard europeană pentru soia

| Cereale şi plante tehnice, Vegetal | de

Etichete: , , , ,

Federația Națională PRO AGRO împreună cu Asociația Donau Soja au organizat miercuri, 5 martie, la București, sesiunea de informare „Donau Soja – Marca standard europeană pentru soia – Oportunități pentru fermierii români”.

productie-soia-2014

Evenimentul a reunit 70 de participanti si a avut drept obiectiv facilitarea contactelor si dezvoltarea relatiilor de afaceri intre fermierii si procesatorii din PRO AGRO si procesatorii, utilizatorii, certificatorii si furnizorii de seminte din Donau Soja. Asociatia Donau Soja isi continuă astfel actiunile dedicate fermierilor din Romania prin organizarea acestei sesiuni de informare in parteneriat cu Federatia Natională PRO AGRO.

In cadrul dezbaterii au fost prezentate programul Donau Soja, proceduri de certificare, avantaje si dezavantaje (calitatea semintelor si disponibilitatea acestora, certificarea originii si fără OMG, documentatia necesară, teste si analize), volumul de soia estimat pentru 2014.

„Membrii Federației susțin acest demers și consideră necesar ca această cultură de soia să facă parte din asolamentele lor, aceștia putând să beneficieze și de posibilitățile financiare care sunt oferite prin această cultură”, a declarat Florentin Bercu, directorul executiv al PRO AGRO.

Potrivit informatiilor oferite de catre Dragoș Dima, reprezentantul Asociației Danube Soya România, în prezent sunt 11 țări care au aderat la proiectul soiei dunărene, cu 125 de membri din tot spectrul de interes al culturii de soia (firme de cercetare, firme de semințe, de inputuri, de utilaje agricole, de servicii, retaileri – Spar, Rewe etc.), iar acest număr crește. România este una dintre țările vizate de proiect, având poate cel mai mare potențial de creștere și cultivare a soiei non-OMG.

„Sesiunea de informare este primul eveniment desfasurat impreuna de cand Pro Agro a devenit membru al asociatiei Donau Soja. Prin participarea, prezentarile si interventiile celor aproape 70 de invitati din Romania si strainatate obiectivele intalnirii au fost realizate cu succes. Am fost onorati de prezenta, interventia si contributia la succesul evenimentului a distinselor reprezentante ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, doamna Director General Elena Tatomir si doamna Consilier Superior Tatiana Preda, carora le multumesc pe aceasta cale. Am convingerea ca viitorul va aduce cele doua structuri asociative – Pro Agro si Donau Soja – intr-o mai stransa colaborare”, a declarat Dragos Dima.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde