Producția de grâu și prețul grâului din recolta 2013 la Satu Mare

| Cereale şi plante tehnice, Vegetal | de

Etichete: , , , , ,

grau-2013-pretul-graului-pret-recolta

Fermierii din județul Satu Mare au recoltat, anul acesta, o medie de 3,5 tone la hectar, o producție mai mare decât cea de anul trecut. Prețul grâului însă a scăzut, astfel că profitul agricultorilor nu a crescut.

Campania de recoltare a grâului este în plină desfăşurare, datele parţiale fiind foarte bune comparativ cu cele de anul trecut. Anul acesta producţia medie este între 3.400 şi 3.600 de tone la hectar, faţă de anul 2012 când producţia medie a fost de 3.000 de tone la hectar, spune consilierul Mircea Tudor din cadrul Direcţiei Agricole Județene.

„Fermierii care obţin în acest an producţii frumoase sunt cei din zona Codrului, Sanislăului, Tăşnadului, dar nu putem să-i neglijăm şi pe ceilalţi fermieri care au aplicat o tehnologie adecvată”, a declarat Mircea Tudor.

Conform acestuia, producţia este mai mare ca urmare a condiţiilor meteorologice favorabile şi a precipitaţiilor.

Dacă anul trecut imediat după recoltare producătorilor li s-a oferit 90 de bani pe kilogram, acum preţul este mai mic, undeva la 70 de bani, fermierii sperând să completeze diferenţele din producţiile mai mari.

Suprafaţa cultivată cu grâu în acest an în judeţul Satu Mare a crescut cu 4.500 de hectare faţă de anul trecut, ajungând la 33.739 hectare.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde