agromonitor: Producătorii de Salam de Sibiu s-au asociat și doresc să obțină protecția mărcii în spațiul comunitar

Producătorii de Salam de Sibiu s-au asociat și doresc să obțină protecția mărcii în spațiul comunitar

| Industria cărnii, Procesare | de

Etichete: , ,

Mai mulți producători de mezeluri s-au reunit într-o Asociație a Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS). Aceștia doresc să obțină Indicația Geografice Protejată la nivel comunitar pentru acest produs, dar și creșterii puterii economice a producătorilor membri ai asociației nou înființate.

asociatia-producatorilor-de-salam-de-sibiu

„Așa-zisul conflict pe tema denumirii Salamului de Sibiu s-a stins prin înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS), ce reunește ca membri fondatori cei mai relevanți producători de Salam de Sibiu din România, respectiv Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA și Scandia Româna. Acești producători realizează în momentul de față peste 90% din producția de Salam de Sibiu în România”, se precizează într-un comunicat al asociației.

Conducerea APSS este reprezentată de Carmen Gavrilescu — manager marketing Agricola, în calitate de președinte al Asociației și, respectiv, Sorin Minea — președintele Angst, în calitate de vicepreședinte al Asociației.

„Scopul Asociației este apărarea mărcii Salam de Sibiu ca Indicație Geografică Protejată la nivel comunitar, dezvoltarea durabilă a producției acestui produs, sprijinirea și creșterea puterii economice a producătorilor acestui sortiment, atât în plan național, cât și internațional. În acest sens, de 4 luni se lucrează la elaborarea Caietului de Sarcini și a întregii documentații necesare pentru demararea respectivei proceduri. Asociația este asistată, în acest demers, de două case de avocatură cu background în domeniu. Cu cei cinci producători relevanți lucrăm excelent într-o echipă multidisciplinară în care au fost cooptați juriștii noștri, tehnologii fabricilor, managerii de calitate, marketerii, organismele de certificare și nu numai. Au fost accesate nenumărate surse care atestă prezența produsului, între care arhivele interbelice și comuniste, arhivele producătorilor, date ale ministerelor, date de presă”, a precizat Carmen Gavrilescu, președinte APSS.

Alți producători de Salam de Sibiu din România care vor să intre în asociație o pot face printr-o cerere adresată APSS și, evident, prin parcurgerea ulterioară a procedurii de asociere conform legislației în vigoare.

„Înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu este o dovadă că producătorii relevanți ai acestui sortiment prețios, de mare notorietate, au găsit cea mai bună soluție de a stinge ceea ce era perceput drept „o luptă” în jurul produsului ca atare. APSS este o construcție susținută de președinții celor cinci companii, care sprijină efortul ca pe masa consumatorilor din România și nu numai, întotdeauna, să ajungă produsul Salam de Sibiu de cea mai bună calitate”, a apreciat Grigore Horoi, președintele Grupului Agricola.

Potrivit surselor citate, Scandia Română este deținătorul mărcii „Sibiu” și al unei vaste familii de mărci construite în jurul acesteia încă din 1968. Pe de altă parte, mai multe companii care produc de foarte mulți ani Salam de Sibiu, precum Agricola Internațional SA Bacău, Salsi SA Sinaia, Principal Company SA Salonta, Aldis SRL, H&E Reinert SRL, Spar Groupe SRL, și Medeus&CO Prodimpex SRL au înregistrat în septembrie 2008 la OSIM, potrivit legislației în vigoare, denumirea ”Salam de Sibiu” ca Indicație Geografică Protejată.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde