agromonitor: Președintele unui partid acuză că „subvențiile s-au îndreptat aproape în totalitate spre fermierii înregimentați politic”

Președintele unui partid acuză că „subvențiile s-au îndreptat aproape în totalitate spre fermierii înregimentați politic”

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , ,

Dan Acibotăriță, președintele filialei sucevene a Partidului verde, consideră că agricultura a fost lăsată de izbeliște, iar în ultimii 25 de ani s-a investit mai mult pe hârtie.

dan-acibotarita-partidul-verde-suceava

Mai mult, acesta acuză că subvențiile în agricultură au fost acordate pe critetii politice.

„Imediat după 1989 sistemele de irigații din România au fost distruse, mecanizarea agriculturii a fost transformată ușor, ușor, în tracțiune animalică, inginerii agricoli au fost fie disponibilizați, fie pensionați, terenurile agricole au fost lăsate majoritatea în paragină, iar subvențiile s-au îndreptat aproape în totalitate spre fermierii înregimentați politic”, precizează acesta.

În opinia sa, țăranii români ar trebui să fie scutiți de impozite la terenuri agricole pe o perioadă cel puțin egală cu cea a naționalizării. de asemenea, pentru dezvoltarea agriculturii, retehnologizarea trebuie accentuată iar cuantumul subvențiilor acordate să fie corelate anual în funcție de costul de întreținere a unui hectar de cultură.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor