Prefectul județului Satu Mare solicită transparenţă şi respectarea legii în atribuirea păşunilor

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

Prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, a fost sesizat în legătură cu unele situaţii ce se înregistrează pe raza judeţului Satu Mare în care păşunile ar fi fost atribuite în mod abuziv sau discriminatoriu unor asociaţii de crescători de animale în detrimentul altor asociaţii ce deţin ori mai multe animale. De asemenea au fost sesizate şi situaţii în care crescătorii de animale nu au fost acceptaţi din diverse motive, uneori din motive personale, în asociaţia care administrează păşunea din localitatea respectivă, astfel neavând posibilitatea ca animalele acelor cetăţeni să poată ieşi la păşunat.

satu-mare-pasuni Pentru a vedea care este situaţia şi cum se pot elimina aspectele negative, unele generând conflicte între oameni, prefectul Eugeniu Avram i-a invitat la o întâlnire, în data de 20 mai, pe directorii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Satu Mare, Ioan Cioltean respectiv Gabriel Leş.

Din discuţiile purtate au fost evidenţiate unele aspecte care vor fi verificate de cele două instituţii cu privire la respectarea normelor legale privind atribuirea suprafeţelor de păşune de către autorităţile locale precum şi modul de administrare a subvenţiilor primite pentru respectivele suprafeţe de păşuni. Din datele existente, la nivelul judeţului Satu Mare suprafaţa totală de păşuni este de 50.113 hectare şi 27.708 hectare de fâneţe. Există numeroase comune unde faţă de suprafaţa înregistrată şi cea efectiv utilizată pentru păşunat sunt mari diferenţe în sensul că nu sunt utilizate.

Prefectul a cerut să se facă un inventar la nivelul fiecarei unităţi administrativ- teritoriale cu suprafaţele de păşuni înegistrate şi cele folosite de asociaţiile de crescători de animale respectiv să se vadă acolo unde nu sunt utilizate păşunile dacă au fost sau nu depuse cereri pentru atribuirea lor conform legislaţiei în vigoare.

Prefectul Eugeniu Avram solicită autorităţilor locale să manifeste transparenţă şi obiectivitate în gestionarea păşunilor, exprimându-şi convingerea că prin eliminarea arendei ca formă de atribuire a păşunilor şi obligativitatea concesionării sau închirierii, doar prin licitaţie, să se elimine cazurile de subiectivism în ceea ce priveşte atribuirea acelor suprafeţe către asociaţiile crescătorilor de animale din judeţ.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde