POSDRU 2013: Cererile de rambursare vor fi verificate până pe 24 iunie

| Financiar, Fonduri europene | de

Etichete: , , ,

beneficiarii-de-fonduri-posdru

Marți, Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost prezent la Comitetul de Monitorizare a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). În cadrul acestei reuniuni, Ministrul Fondurilor Europene a solicitat, din nou, modificarea radicală a abordării relaţiei cu beneficiarii POS DRU.

“Organismele Intermediare POS DRU trebuie să verifice toate cererile de rambursare depuse de beneficiari până vineri 14 iunie, cu excepţia celor aflate în litigiu sau în cazul cărora există suspiciuni, şi să le transmită Autorităţii de Management până la data de 28 iunie. Urmăresc îndeaproape performanţele Organismelor Intermediare pentru a vedea ce măsuri de eficientizare trebuie adoptate. Totodată, am cerut propuneri de modificare a reglementărilor şi legislaţiei în scopul simplificării şi eficientizării sistemului, dar şi pentru a reduce substanţial termenul de 45 de zile în care trebuie achitaţi banii către beneficiari. Insist ca eforturile tuturor angajaţilor statului să se concentreze într-o singură direcţie: sistemul să lucreze exclusiv în favoarea beneficiarilor”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În data de 16 iunie a.c. au început să fie depuse proiecte la Organismele Intermediare din subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Valoarea finanţărilor disponibile în cadrul acestor apeluri este de aproximativ 350 milioane de euro.

“În cadrul apelurilor deschise în urmă cu câteva zile se înregistrează deja un aflux important de proiecte depuse, fapt îmbucurător şi care demonstrează că potenţialii beneficiari au încredere în efectele măsurilor de eficientizare a sistemului care au fost impuse de Guvernul României. Trebuie să ţinem cont însă că nu se pot remedia peste noapte deficienţe care persistă de ani buni”, a adăugat Eugen Teodorovici.

Reamintim că ieri, 17 iunie a.c., Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) a publicat a doua serie de ghiduri pentru depunerea de noi cereri de finanțare prin intermediul POS DRU. Aceste documente sunt cele aferente domeniilor majore de intervenţie pentru care sunt depuse proiecte la Organismele Intermediare din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale, iar valoarea finanţărilor care pot fi contractate este de peste 800 milioane de euro.

Comisia Europeană a reluat plăţile prin intermediul POS DRU în luna februarie 2013. Ca urmare, rata de absorbţie a fondurilor UE prin intermediul acestui program s-a dublat, ajungând la 16,28% la sfârşitul lunii mai a.c. comparativ cu doar 7,73% la sfârşitul lunii ianuarie 2013.

Până în prezent au fost semnate aproximativ 2.500 de contracte de finanţare prin intermediul POS DRU, cu o valoare eligibilă cumulată de 3,52 miliarde de euro. Din această sumă, finanţările europene însumează 2,9 miliarde de euro, echivalentul a peste 83% din alocarea Uniunii Europene prin acest program.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde