Pomicultorii români dezbat la Mărăcineni soarta acestui sector în perioada 2014-2020

| Fructe, Vegetal | de

Etichete: , , , , , , , , , , ,

icdp-maracineni

Astăzi ale loc conferința cu tema „Sectorul pomicol din România – strategii şi mijloace de relansare la nivel naţional şi european în perioada 2014-2020”, eveniment organizat de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărcineni, Societatea Română a Horticulto­rilor (SRH), Societatea Naţională de Pomicultură (SNPR) și Organi­za­ţia Naţională a Producătorilor de Legume şi Fructe (ProdCom).

Și-au anunțat participarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, precum și comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.

Cei prezenți vor discuta stra­tegia naţională de relansare a pomiculturii – suprafeţe, producţii totale, calita­tea fructelor, valoare adăugată, identitate, putere de negociere.

De asemenea, vor fi prezentate posibilităţi de susţinere a strate­giei naţionale pomicole prin ins­tru­mente de politică naţională şi europeană, precum posibilita­tea creării unui Program Sec­torial Pomicol în cadrul Progra­mului Naţional de Dezvoltare Ru­rală.

Nu va fi uitată nici tema cercetării aplicate în con­textul Programului Sectorial Po­mi­col sau spri­jinul acordat pentru crearea de Grupuri de producători şi Organizaţii de producători, în cei doi piloni ai PAC.

  1. slavu marin - 25-4-2015, 0:36

    la un hectar de pomi fructiferi ce subventi si ajutor pot obtine.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde