agromonitor: Ploile torențiale au produs inundații în mai multe comune din Harghita și Dâmbovița

Ploile torențiale au produs inundații în mai multe comune din Harghita și Dâmbovița

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , ,

inundatii Localitatea Căpâlniţa din judeţul Harghita a fost inundată în urma unei ploi torenţiale. O sută de case şi anexe gospodăreşti au fost afectate de precipaţiile care au depăşit 90 de litri pe metrul pătrat.

Pe lângă cele 35 de case şi cele 65 de anexe gospodăreşti care au fost inundate, şi zece hectare de păşune au fost afectate de viitură. Şi nouă kilometri de drumuri comunale, doi kilometri de drumuri forestiere şi 15 poduri au fost acoperite de apă.

Şeful Centrului operaţional de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu, a declarat că miercuri după-amiază a plouat torenţial în munţii din apropierea comunei Căpâlniţa, cantitatea de precipaţii depăşind 90 de litri pe metrul pătrat, într-o oră.

Potrivit sursei citate, din cauza torentelor de pe versanţi s-a format o viitură pe râul Homorodul Mic, fiind inundate 35 de case, 65 de anexe gospodăreşti şi zece hectare de păşune.

Totodată, au fost afectaţi nouă kilometri de drumuri comunale, doi kilometri de drumuri forestiere şi 15 poduri şi podeţe din localitate.

Ploile torenţiale au afectat şi oraşul Vlăhiţa, unde au fost inundate nouă subsoluri de locuinţe şi strandul termal din oraş. Potrivit primarilor din cele două localităţi nu s-a reuşit deocamdată evaluarea pagubelor, întrucât mai există drumuri acoperite cu apă şi case la care nu s-a putut ajunge.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, ieri, o atenţionare cod portocaliu de vreme severă în 19 localităţi din judeţul Harghita.

Furtunile au făcut ravagii şi în mai multe comune din Dâmboviţa. O grădiniţă din satul Ferestre, comuna Runcu, a fost la un pas să fie mistuită de flăcări, după ce un trăsnet a lovit acoperişul. Incendiul a distrus o parte din acoperiş, dar şi tavanul unei săli de clasă.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor